Mezar Modelleri Ankara

Her insan doğar, yaşamla iç içe kalır ve sonunda hayata gözlerini yumar. İnsanoğlunun yer ile sınavı bir ömür devam eder. Herkesin bildiği üzere yeryüzündeki hayat sonsuz değildir.

Ankara 06.12.2020, 18:58 06.12.2020, 18:12 İrem Durak
Mezar Modelleri Ankara

Mezar Modelleri Ankara

Her insan doğar, yaşamla iç içe kalır ve sonunda hayata gözlerini yumar. İnsanoğlunun yer ile sınavı bir ömür devam eder. Herkesin bildiği üzere yeryüzündeki hayat sonsuz değildir. Kelime olarak bile insana soğukluk ve korku veren ölüm, mutlaka evimizin kapısından içeri girer. Ölümün hayatımıza dahil olmasıyla aramızdan ayrılan kişi ile ilgili yeni bir ev arayışımız gündeme gelir. Toprağın üzerinde yeni bir ev... Bu eve siz isterseniz kabir isterseniz mezar deyin. Nasıl tanımlarsanız  tanımlayın ölüm ertesinde toprağın belli bir ölçüsünce yeni bir eviniz olacaktır. Peki öldükten sonra nasıl bir mezar modeliniz olmalı? Ya da sevdiklerinizi nasıl bir mezara yerleştirmek istersiniz? İşte bu yazıda  mezar modelleri Ankara’da nasıldır bunu öğreneceğiz.

Başta da belirttiğim gibi insanların yaşarken bir tarzı olduğu gibi öldüğü zaman da bir tarzı vardır. Dünya hayatında bütçelere göre değişen ev ya da daire modelleri gibi kabir modelleri de kişinin bütçesine göre değişiklik gösterir. Köylerdeki çakıl taşlarla dizilen kabirlerle granit ile dizayn edilmiş mezar arasında oldukça fark vardır. Mezar modelleri Ankara için bütçeye göre çeşitlilik gösterir. Özellikle Ankara’da her bütçeye uygun mermer mezarlıklar insanlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Kalite bakımından mezar modellerini Ankara'da değerlendirdiğimizde Rosa ve Granit yapım mezarların daha çok revaçta olduğunu gözlemleriz. Kullanılan malzemelerin kalitesinin yanı sıra ayrıca mezarda kullanılacak görsel de mezar modellerinde farklılık sebebi olabilir. Bilinir ki her insanın hayat felsefesi farklıdır. Kimi insan bir futbol takımını hayat felsefesine dahil etmiştir, kimi insan bir yazarı, kimi ise ailesini.. Dolayısıyla mezar modelleri kişinin zevklerine göre değişebilir. Ankara’da mezarların başında dikili bir ağaç görmek yerine Beşiktaş futbol takımının kartal amblemini görebilirsiniz. Türkiye’nin başkentinde özellikle al bayraklarla tasarlanmış granit ya da mermer mezarları sıkça görebilir ya da bu tarz bir mezara sahip olabilirsiniz. Mezar anlayışında toprak olmayan kimseler için yüzeyi mermerle kaplı bir mezarı da Ankara mezar modellerinde bulabilir ayrıca görkemli bir aile mezarı da yaptırabilirsiniz.

Zamana göre kişisel tercihlerimizin değişeceği gibi mezar modelleri Ankara’da da yıllara ve kişilere göre değişiklik gösterir. Kalitenin ve ciddiyetin merkezi Ankara’da birbirinden farklı mezar modelleri bulabilir ya da isteklerinize göre yeniden dizayn ettirebilirsiniz. Unutmayın hayata her şeyi sığdırabildiğimiz gibi ölümü de sığdırabiliriz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36