Kuğulu Park

Kuğulu Park nerede? Kuğulu Park'a nasıl gidilir? Kuğulu Park ne zaman açıldı? Kuğulu Park'da ne var?

Ankara 11.10.2020, 12:49
Kuğulu Park

Başkentin en çok bilinen parkı olan ve Kavaklıdere Mahallesi’nde bulunan tarihi park alanlarından biridir. Ankaralıların yanı sıra gezmek için çeşitli illerden de ziyaretçi almaktadır. Tunalı Hilmi Caddesi, Polonya Caddesi ve Atatürk Bulvarı arasında bulunmaktadır.

İçerisindeki kuğulardan ismini alan ve havuzunda kazlar ile ördekler bulunan parkta şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için dingin atmosferlerde dinlenmek isteyenler için çevresi ağaçlar ile dolu olan Kuğulu Park’ı ziyaret etmesi mümkündür. Kuğulu Park bir de kafe ve barları ile meşhur olan Arjantin Caddesi’ne yakın noktada bulunmaktadır.

Kuğulu Park İle İlgili Bilgi

Kuğulu Park'ın içerisinde bulunan ördek, kaz ve kuğuların yüzlükleri havuz ne bir de çocuklar için eğlenceli zaman geçirebilecek oyun alanı ile Atatürk Bulvarı'na bakan yönde kafeterya bulunmaktadır. Parkta heykellere de rastlamak mümkündür.

Heykellerden ilki olan Ankara'da önemli caddelerden birini ismini veren Tunalı Hilmi Bey heykeli yer almaktadır. Türk siyaset insanı ve milletvekilliği görevinde yer alan Tunalı Hilmi Bey heykeli 2006 senesinde Ümit Öztürk'ün elinden çıkarak parktaki yerini almıştır.

Görülebilecek diğer heykeller ise Muzaffer Ertoran tarafından yapılan ‘Öpüşenler’ isimli heykeldir. Parkta canlı çeşitliliği çok fazladır. Yaklaşık olarak 24 çeşit kuş türü bulunur. Bitki türlerinden yana zengin olan Kuğulu Park'ta en fazla görülen ağaç kavak ağacıdır.

Bir de çınar, erguvan, leylak ve alıç ağaçları da diğer büyük bitkiler arasındadır. Minik çalı grupları ile mevsimlik olan rengarenk çiçekler de görülebilecek güzellikler arasındadır. Park, doğal güzelliği ve çeşitli canlılarla birlikte Kültür Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilmiştir.

Kuğulu Park'ın içerisinde parkla aynı isme sahip olan bir restoran bulunmaktadır. Restoran alanında yürüyüş yaparak sakin sessiz bir zaman geçirmek isteyenler için buradaki mekana gidip yemek yemek ve bir şeyler içmek önemlidir. Mekan hem kafe hem de restoran bölümü ile hizmet vermektedir.

Kafe tarafından sandviç, kumpir, kek, içecek salata türü yiyecekler bulunmaktadır. Restoran tarafında ise kahvaltı, kebap, ara sıcak, döner, pide, lahmacun ve tatlı alternatifi bulunmaktadır. Kuğulu Park Restoran otopark ve paket servis olanağı da sağlarken 09.00 - 22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kuğulu Park Açık Adresi Ve Yol Tarifi

  • Adres: Atatürk Bulvarı 241/A Kuğulupark İçi Kavaklıdere/Ankara
  • Tel: 0 (312) 468 78 50 – 51 – 52

Kuğulu Park, Ankara’nın Kavaklıdere Mahallesi’nde yer alır. Ulaşım için farklı alternatifleriniz mevcuttur.

Otobüs: Kuğulu Park’a gitmek için Kızılay’dan geçen Ego 112, 304, 413, 114, 115, 408, 115, 161, 319, 388, 317, 188 ve 427 hat numaralı belediye otobüsleri tercih edilebilmektedir.

Yürüyerek gitmek isteyenler için Kızılay’dan yürüyerek gitmek için yaklaşık olarak 15 dakika sonunda Kuğulu Park’a ulaşılmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14