Kadın gücü ve emeği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirmiş olduğu açılışta, kaynak ustası Melek Tuğ, konuşma yaptı.

Ankara 18.08.2021, 17:53 18.08.2021, 17:56 İrem Durak
Kadın gücü ve emeği

Kadın gücü ve emeği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirmiş olduğu açılışta, kaynak ustası Melek Tuğ, ”’Kadın başına yapamazsın, edemezsin’ şeklinde söylemleri olanlar vardı. Üçüncü senesini doldurmuş bir kadın kaynak ustası olarak karşınızda bulunuyorum. Türk kadınının gücüne, emeğine güvenin” şeklinde konuştu.

CumhurbaşkanI Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirmiş olduğu açılışta, 3 senedir kaynak ustalığı gerçekleştiren Melek Tuğ dikkatleri üzerine topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber kaynak yapan Tuğ, 26 yeni fabrikanın açılışı için kurdele kesimi sırasında da Cumhurbaşkanı'nın yanında kaldı. Tuğ, törende gerçekleştirdiği konuşmayla Erdoğan'dan alkış almayı başardı. Argon, gaz altı, oksijen ve elektrot kaynakçılığı gerçekleştiren Tuğ'un konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

MÜTHİŞ BİR DUYGU

Doğal gaz ve kalorifer döşemeciliğinin ardından kaynak kursuna gittiğini, kendisine "Kadın başına yapamazsın, edemezsin" diyenler olduğunu belirten Tuğ, "Şu anda üçüncü yılını doldurmuş bir kadın kaynak ustası olarak karşınızdayım" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Durmak yol yola devam" sözlerine atıfta bulanan Tuğ, "Biz de durmuyoruz. Benim daha çok hedeflerim var. Bir şey üretmek, sanayinin parçası olmak, bir kadın olarak bunu başarabilmek müthiş bir duygu" diye konuştu.

BURADA YÜZLERCE KADIN ÇALIŞIYOR

Tuğ, Çamlıca Tepesi'ndeki 111 metrelik bayrak direğinin, çalıştığı MİTAŞ Fabrikası'nda üretildiğini hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanım, onun açılışını da siz yapmıştınız. Biz onu her gördüğümüzde ayrı bir gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki kadın elinin değdiği her yer pırıl pırıl oluyor" ifadelerini kullandı.

Çalıştığı OSB'nin temelinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atıldığı bilgisini de veren Tuğ, "Bugün burada onlarca fabrikada benim gibi yüzlerce kadın çalışıyor. Lütfen Türk kadınına, Türk kadınının gücüne, emeğine güvenmeye devam edin. Biz sizin yüzünüzü asla kara çıkarmayacağız" dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12