İlişkiye girme sırası tartışması!

Ankara'da sevgilisini aynı evde yaşamış olduğu eşi ile 'ilişki girme sırası' tartışmasında öldüren 41 yaşında olan Gülyeşim Kavuştuk'un 15 sene hapis cezası almış olduğu davanın gerekçeli kararı belirlendi.

Ankara 10.09.2021, 15:31 19.09.2021, 15:10 İrem Durak
İlişkiye girme sırası tartışması!

İlişkiye girme sırası tartışması!

Ankara'da sevgilisi 44 yaşında olan Önder Çelik'i, aynı evde yaşamış olduğu eşi Seher Çelik ile 'ilişki girme sırası' sebebiyle çıkan tartışmada göğsünden bıçaklayarak öldüren 41 yaşında olan Gülyeşim Kavuştuk'un 15 sene hapis cezası almış olduğu davanın gerekçeli kararı belirlendi. Kararda, Kavuştuk’a, cinayetten önce Çelik tarafından dövüldüğü için haksız tahrik indirimi uygulandığı açıklandı.

Önder Çelik, 16 Aralık 2020 tarihinde, 2 çocuğunun annesi Seher Çelik ve sevgilisi Gülyeşim Kavuştuk ile beraber yaşadığı evinde göğsünden bıçaklanarak hastaneye kaldırıldı. Çelik, doktorların bütün müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Önder Çelik'i, sevgilisi Gülyeşim Kavuştuk'un öldürdüğü ifade edildi. Polis tarafından gözaltına alınan Kavuştuk, sevk edildiği adliyede çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklandı.

Ceza 15 Seneye Düşürüldü

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemi ile hakkında dava açılan tutuklu Gülyeşim Kavuştuk, 9 Temmuz tarihinde görülen karar duruşmasında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası aldı. Kavuştuk’un cezası, haksız tahrik ve iyi hal indirimleri uygulanarak 15 seneye düşürüldü.

Gerekçeli Karar Açıklandı

Kavuştuk'a verilmiş olan kararın gerekçesi açıklandı. Kavuştuk’un, ilişkiye girme sırası sebebiyle hem Önder Çelik hem de Seher Çelik ile tartışma yaşadığı belirtilen kararda, cinayeti haksız tahrik altında işlediği belirtildi. Önder Çelik'in, tartışma esnasında sanığı darp uyguladığı, Adli Tıp Kurumu raporunda bunun sabit olduğu belirtildi. Gerekçede, sanığa TCK’nın 29’uncu maddesinde bulunan 'Haksız bir fiilin meydana getirmiş olduğu hiddet veya şiddetli eylemin etkisi altında suç işleyen kimseye müebbet hapis cezası yerine 12 seneden 18 seneye kadar hapis cezası verilir’ hükmü gereği üst sınırdan 18 sene hapis cezası uygulandığı, takdir indirimi ile bunun 15 seneye düşürüldüğü aktarıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59