Halk otobüslerinden zam talebi

Ankara’da dolmuşçuların ardından, özel halk otobüsçüleri de zam çağrısı gerçekleştirdi.

Ankara 16.10.2021, 12:32 İrem Durak
Halk otobüslerinden zam talebi

Halk otobüslerinden zam talebi

Ankara’da dolmuşçuların ardından, özel halk otobüsçüleri de zam çağrısı gerçekleştirdi. TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara ‘tam bilet ücretinin 5.50 TL, indirimli bilet ücretinin 3.00 TL’ olarak belirlenmesini talep ederken, ÖHO Başkanvekili Bayram Özdemir, “Enflasyon oranında her sene artışın olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB), Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası (ÖHO) ve Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası (ANKMİN) üyeleri, dün ‘Yenimahalle Özel Halk Otobüsleri Park Alanı’nda bir arada toplanarak ‘zam çağrısı’ gerçekleştirdi. Kalabalık adına basın açıklaması gerçekleştiren TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, açıklaması esnasında motorine gelen 40 kuruşluk zamma da dikkat getirerek “Yaklaşık üç seneden beri akaryakıt başta olmak üzere tüm işletme giderlerinin yüzde yüz oranında artış olmasına rağmen bilet fiyat ücretlerine zam gerçekleştirilmedi. Tam bilet ücretinin 5.50 TL, indirimli bilet ücretinin 3.00 TL olarak belirlenmesini talep ediyoruz. Birçok esnafımızın yarın sabaha akaryakıt alacak parası olmadığı gibi evinde pişirecek aşı da kalmamış” şeklinde konuştu. Kara, taleplerini şöyle sıraladı:

“Ücretsiz ve indirimli taşıma gerçekleştiren ‘Özel Halk Otobüsleri’ için, belirlenecek üst tavan gelire göre gelir desteği ödemesi ABB tarafından olmalı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemesi en az yüzde 100 arttırılmalı. Minibüslerde uygulanan indirimli tarife kalkmalı. Ankara genelinde bazı güzergÂhlarda uygulanmakta olan istisna hat uygulamalarına EGO tarafından son verilmeli. İlçe özel halk otobüslerine, merkeze bulunan kilometre uzaklığı dikkatte alınarak, tam ve indirimli bilet ücreti belirlenmeli.”

ÖHO Başkanvekili Bayram Özdemir ise, “Bir litre mazot 3.25 lira olmuşken bir yolcu bedeli de 3.25 liraydı. Şimdi bir litre mazot 7.60 lira. Bizim taşımaya devam ettiğimiz yolcu ise yine 3.25 lira. Biz enflasyon oranında her sene artışın olmasını istiyoruz. Yüzde 33 oranında yolcuyu da bedava taşıyoruz. O yüzden sayın Mansur Yavaş Başkanımdan acil olarak zam talebinde bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

ANKMİN Başkanı Murat Yılmazer, dolmuşçuların içinde bulundukları ekonomik sıkıntıları 13 Ekim’de gündeme getirmiş ve ABB’ye dolmuş ücretlerine zam yapması çağrısı gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12