Halk Ekmek’e Kadın Eli Değiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Ankaralılar için sağlıklı, kaliteli ve katkısız ürettikleri ekmekleri hijyenik ortamlar içerisinde günlük olarak üretmeyi her zamanki gibi sürdürüyor.

Ankara 18.05.2021, 15:30 İrem Durak
Halk Ekmek’e Kadın Eli Değiyor

Halk Ekmek’e Kadın Eli Değiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Ankaralılar için sağlıklı, kaliteli ve katkısız ürettikleri ekmekleri hijyenik ortamlar içerisinde günlük olarak üretmeyi her zamanki gibi sürdürüyor. Kadın istihdamının sürekli olarak arttığı Halk Ekmek Fabrikası’nda; üretim sorumlularından iş sağlığı ve güvenliği uzmanına, gıda güvenliğinden kalite kontrolüne, temizlikten sevkiyat yapılmasına kadar her alanda kadınların yardımı bulunuyor. Yani Halk Ekmek’e kadın eli değiyor.

   

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Başkentlilerin oldukça severek tükettiği ve yoğun ilgi gösterdikleri ekmek ve unlu mamullerin üretimi kadınlara emanet ediliyor.

Gıda mühendislerinden iş sağlığı uzmanına, temizlik işlerinden sevkiyata kadar üretimin her yerinde kadın personelin görev yaptığı Halk Ekmek Fabrikası’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesi ile beraber kadın istihdamına öncelik sağlanıyor.

Halk Ekmek’te üretime kadın eli değiyor

Kaliteli ve sağlıklı ürünleri günlük bir şekilde Başkentlilerle buluşturmayı başaran Halk Ekmek Fabrikası, hijyenik ortamlarda kadın emeği ile hazırlanıp pişirilen yeni ürünleri de satışa çıkarıyor.

Kadın personellerin büyük bir titizlik ve dikkatle çalıştığını belirten Halk Ekmek Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu, kadın istihdamına yönelik artışların yaşanmasının üretimde kalitenin yükselmesinde de ciddi katkı sağladığına dikkat çekip, şu şekilde konuştu:

“Halk Ekmek’te öncelik olarak hijyenik, sağlıklı ve kaliteli ürünleri uygun fiyatlar ile Ankaralılara sunabilmek istiyoruz. Fabrikamızda üretimden tutun sevkiyata kadar birçok çeşitli alanda kadın eli değmesinden memnuniyet duyuyoruz. AR-GE birimimiz de uzman gıda mühendislerinden oluşuyor. Kadınların üretime sağlamış oldukları katkıları yalnızca fabrikamızla sınırlı da değil. Kadın Kooperatifleri ve Ankaralı üretici birlikleri ile birlikte başlatılan üretim seferberliğinde de bunun sonuçlarını görmekteyiz. Başkent Market ve Başkent Büfe’lerde satılan yöresel ürünlerimizin yaklaşık olarak yüzde 80’i Kadın Kooperatiflerinden satın alınmakta. Tarımsal kalkınma kooperatiflerinde üye ve istihdam edilen 830 kadın yer alıyor.”

Kadınların üretim üssü: Halk Ekmek

Senelerdir Halk Ekmek bünyesinde severek çalıştığını belirten Üretim Sorumlusu ve Gıda Mühendisi Şengül Mutlu, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın büyük bir sorumluluk gerektiren bu görev içerisinde bana ve diğer kadın çalışanlara duymuş olduğu güvenden ötürü hem mutlu hem de gururluyum. Ankaralılara daha iyi hizmet verebilmek adına büyük bir özveri ile çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşurken, Kalite ve Kontrol Laboratuvar Sorumlusu Bircan Erince ise düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Hammadde ile son elde edilen ürünler 3 aşamalı analizlere tabi tutuluyor. Ankara halkının sağlıklı beslenebilmesi adına mühendis ve laborantlardan oluşan ve tamamı kadın olan ekibimizle fabrikamıza gelen bütün hammadde ve satışa sunulmuş olan ürünlerin kontrolülerini büyük bir hassasiyet göstererek gerçekleştiriyoruz. Burası sanki referans laboratuvar konumunda yer alıyor.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35