Gökyüzünün gururu

Türkiye’nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olmayı başaran gurur kaynağı Özge Karabulut, Ankaralı kadın girişimcilerin misafiri oldu.

Ankara 03.05.2021, 17:30 İrem Durak
Gökyüzünün gururu

Gökyüzünün gururu

Türkiye’nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olmayı başaran gurur kaynağı Özge Karabulut, Ankaralı kadın girişimcilerin misafiri oldu. Karabulut, görevinden gurur duyduğunu ifade etti. Gökyüzünün gururu Özge Karabulut’un katıldığı etkinlik ile ilgili detaylar haberimizde…

Ankara Sanayi Odası (ASO) koordinatörlüğünde çalışmalarını devam ettiren TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun ‘Öncü Kadınlar’ adındaki etkinliklerinin 6’ncısı, Türkiye’nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olan Komiser Yardımcısı Özge Karabulut’un katılımı ile yapıldı. Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen etkinliğe TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belma Yılmazyiğit, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kadın girişimciler katılım sağladı. Çocukluk hayalinin polis ya da asker olmak olduğunu belirten Özge Karabulut, son 2 sene pilot olmak üzere 4 senedir emniyet teşkilatında görev yaptığını söyledi. Karabulut, Türkiye’nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olmaktan bir de bu görevi gerçekleştirmekten gurur duyduğunu belirtti.

Kadınlar her alanda başarılı

Kadınların her alanda başarılı olduklarını söyleyen Belma Yılmazyiğit, bu başarıları görmek adına göklere bakmanın yeterli olacağının altını çizdi. Türk kadınları ile gurur duyduklarını her koşulda dile getiren Nurettin Özdebir, “Özge Hanım, Türk kadınının cesaretiyle her şeyi başarabileceğini kanıtlamış oldu ve kadınlarımıza örnek biri. Kadınlarımız özgüvenlerini kazandığı sürece, büyük ve stratejik görevler üstlendikçe ülkemizi daha ileriye taşıyacaklar” dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12