Gece Ulaşımı Meclis Gündeminde

Pandemi döneminde kaldırılmış olan gece ulaşımı konusunu Meclis gündemine taşıyan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, üniversiteyi kazanıp Ankara’ya gelecek olan öğrencilere dikkat çekti.

Ankara 15.09.2021, 16:51 İrem Durak
Gece Ulaşımı Meclis Gündeminde

Gece Ulaşımı Meclis Gündeminde

Pandemi döneminde kaldırılmış olan gece ulaşımı konusunu Meclis gündemine taşıyan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, üniversiteyi kazanıp Ankara’ya gelecek olan öğrencilere dikkat çekti. Ilıkan, “Gece ulaşımı sorunu çözülmezse bu memlekette öğrenci hareketliliği yapılamaz” şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin önceki gün yapılan eylül ayı son oturumunda üniversite sınavını kazanıp Ankara’ya gelen gençler ve gece ulaşımı konusu gündeme getirildi. Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, gece ulaşımı ile ilgili olarak öğrencilerin yaşayacakları sıkıntıları örnek verdi. Gece ulaşımının niçin tekrar başlatılmadığını soran Ilıkan şu ifadeleri kullandı:

“Ankara’da çok önemli bir gece ulaşımı sorunu var. Şimdi Twitter’dan belediye(ABB) paylaşım yapıyor; ‘Öğrencilerimiz gelsin, Ankara’yı tercih etsin. Yavrularımız Ankara’da okusun’ şeklinde ama Van’dan çıksa bir öğrenci otobüse bindiğinde gece 2’de Ankara’da olsa, nereye gidecek, nasıl gidecek? Metro çalışmaz, yol bilmiyor. Bir an evvel gece ulaşımı ile alakalı olarak bir çözüm üretilmesi gerekiyor. Geçmişte Mustafa Tuna Bey döneminde bununla alakalı olarak bir çalışma başlatılmıştı.

Maalesef bu dönem durdu. Durma nedeni nedir, bilmiyoruz. Bir an evvel gece sorunu çözülmez ise bu şehrin doğru bir hareketliliği de olmayacak. Şimdi üniversitelerin kampüsleri birbirine yakın değil. Herkes üniversitelerin civarında, yurtlarda kalmıyor. İşte Mamak’ta Hacettepe Üniversitesi’ne yurtları verdik. Oradaki öğrenci belki Beytepe’ye gidecek. Hepsi aynı saatlerde gelmeyecek. Gece ulaşımı sorunu çözülmezse bu memlekette öğrenci hareketliliği sağlanamaz.”

Meclis’in genç üyelerinden AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Ali Osman Özdemir de gündem dışı yaptığı konuşmasında üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelen gençlere ABB’nin kuru bir ‘hoş geldin’ demekten fazlasını yapmasının gerektiğini belirtti. ABB’nin gençlere yönelik vaatlerini hatırlatan Özdemir, “Altı milyona yakın Ankara nüfusunun bir milyona yakını, 15-24 yaş arası gençlerden oluşmakta. Genç nüfusun en çok olduğu ikinci ilimizin Ankara olduğunu görüyoruz. Şimdi Ankara’mıza yeni gelen gençlerle bu oran daha da yükseldi. Peki bu oran bütçeye ve performans programına yeterince yansımış mıydı? Hayır. Ne yazık ki açılmış olan bir gençlik merkezi var mı? Yok. Açılan bir kütüphane var mı? Yok. Gençlerimizin bilgiye rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için her semte bir kütüphane projesinden söz ediliyordu. 2019 Faaliyet Raporu’na baktığımız zaman hedeflenmiş iki kütüphane vardı ancak herhangi bir kütüphane inşa edilmemişti. Öğrenci arkadaşlarım ile 24 saat açık olacağı söylenen bu kütüphaneleri sabırsızlıkla bekliyoruz. ‘Her semte bir kütüphane’ vaadinin gerçekleşmesi de aynı biçimde hevesle beklediğimiz bir diğer husus” ifadelerine yer verdi.

Diğer taraftan ABB Meclisi, Akyurt, Çubuk ve Kahramankazan’da bulunan mezarlıkların ABB’den ilçe belediyelerine devredilmesini oy çokluğu ile kararlaştırdı. Teklife AK Parti ve MHP ‘evet’, CHP ve İYİ Parti ‘ret’ oyu verdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04