Gaziler için motosiklet turu

Harley Owners Group (HOG) Ankara Chapter tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Kent Konseyinin katkıları ile ‘Gaziler Sürüşü’ etkinliği gerçekleştirildi.

Ankara 20.09.2021, 16:40 İrem Durak
Gaziler için motosiklet turu

Gaziler için motosiklet turu

Harley Owners Group (HOG) Ankara Chapter tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Kent Konseyinin katkıları ile ‘Gaziler Sürüşü’ etkinliği gerçekleştirildi. Bu sene 13’üncüsü gerçekleştirilen sürüş etkinliğine Türkiye’nin dört bir tarafından Başkent’e gelen motosiklet tutkunları katılım sağladı. Motorcular, şehit yakınları ve gaziler ile beraber Ankara turu yaptıktan sonra Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktı.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Kent Konseyi bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen ‘Gaziler Sürüşü’ etkinliğine destek sağladı.

     HOG Ankara Chapter tarafından düzenlenmekte olan sürüş etkinliğinde Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen yaklaşık 400 Harley Davidson tutkunu motorcular motorlarının arkasına, gazileri, gazi ve şehit yakınlarını alıp kısa bir Ankara turu düzenlediler. Turdan sonra Anıtkabir’e giden motorcular Ulu Önder Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Büyükşehir Belediyesinin Desteği Devam Edecek

Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Koordinatörü Ömer Faruk Sanal, Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Sedat Coşar, Türkiye Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin,  Motosiklet Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Mehmet Güngör, HOG Ankara Chapter Direktörü Alper Ok, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Dr. Süleyman Basa, Cevriye Kaya ile şehit yakınları, gaziler ve motorcular katılım sağladı.

    Toplum içerisinde gazilere olan duyarlılığı artırmak adına çalışmalara devam edeceklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Koordinatörü Ömer Faruk Sanal, “Bu 13’üncü organizasyon ve biz ilk kez destek veriyoruz. Bu etkinlik için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın talimatı ile imkanlarımızı seferber ettik. Gazilerimize ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Onlara minnettarız. Ankara Büyükşehir Belediyesi toplum içinde gazilerimize olan duyarlılığı artırabilmek adına elinden gelen her şeyi yapıyor. Şehit ve gazilerimizle ilgili olarak başkanımızın ciddi bir hassasiyeti bulunuyor. Bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecek. Etkinliğe Ankara’dan ve şehir dışından katılım sağlayan motor tutkunlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

     Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, HOG Ankara Chapter tarafından gazilere destek için düzenlemiş oldukları 13’üncü Gaziler Sürüşü’nü başlattı. 

     Motosikletlilerle beraber gaziler ve şehit yakınları için düzenlenmekte olan anlamlı etkinliğe katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Koç, “Bugün Harley Davidson sahibi Ankara Chapter grubunun geleneksel Gaziler Sürüşü’nün startını vermek üzere toplandık. Gazilik kurumuna duymuş oldukları saygının gereği Türkiye’nin dört bir yanından akın akın Ankara’ya gelen Harley Davidson tutkunlarına bu anlamlı çalışmaları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

     Ankara’da motor tutkunlarının önemli sosyal sorumluluk faaliyetlerini devam ettiklerinin altını çizen Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ise sürüş etkinliğinden önce şunları belirtti:

“Böyle bir organizasyonda bir araya geldiğimiz için oldukça mutluyuz. Ankara Kent Konseyi olarak bu tür birliktelikleri daha görünür duruma getirmek için bizler de katkıda bulunmaya çalışmaktayız. Burada yer alan tüm Harley Davidson tutkunlarına bu önemli etkinlikte bir araya geldikleri için teşekkürlerimizi sunmaktayız.”   

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04