Futbol festivali başlıyor

Ankara’nın 2 köklü kulübü; Ankaragücü ve Gençlerbirliği, 54. defa düzenlenecek olan organizasyonda bir kez daha karşılaşacak

Ankara 07.08.2021, 13:58 İrem Durak
Futbol festivali başlıyor

Futbol festivali başlıyor

Ankara’nın 2 köklü kulübü; Ankaragücü ve Gençlerbirliği, 54. defa düzenlenecek olan organizasyonda bir kez daha karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 20.00’de başlayacak olan mücadeleyi, kadın hakemler yönetecek.

Başkentin futbol şöleni olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin geleneksel futbol turnuvası için 54’üncü heyecan bugün gerçekleşecek. Başkent futbolunun 2 efsane temsilcisi; Ankaragücü ile Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de ilk düdük çalındıktan sonra, kupayı kazanmak için karşı karşıya gelecek. Bu sezon TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan her 2 takım, tekrardan Süper Lig’e dönme amacını gerçekleştirmeye çalışırken, zorlu maraton öncesinde en ciddi sınavını vermiş olacak. Federasyonun almış olduğu bu kararın ardından, statlar kapasitelerinin yüzde 50 oranında açılırken, uzun bir aradan sonra Eryaman’daki derbi coşkusunu, yaklaşık olarak 9 bin taraftar izleyebilecek.

GÖZLER YENİ TRANSFERLERİN ÜZERİNDE

2 kulüp, önemli isimlerle yollarını ayırırken, gözler yeni transferlerin üzerinde olacak. Sarı-lacivertli ekibin yenileri, transfer tahtasının açılmasının ardından bu maçta görev yapabilecek. A.Gücü, daha önce oynadığı 3 hazırlık maçında 2 beraberlik alırken, bir kez de kazandı. Gençlerbirliği ise çıktığı iki müsabakayı da kaybetti. 2 teknik adam, gelecek hafta başlayacak lig serüveni öncesinde, oyuncularının ne seviyede olduğunu bugünkü maçta net bir şekilde test edecek.

KUPAYI EN FAZLA KAZANAN İKİ TAKIM

Kupa ilk kez 1967’de düzenlenirken, şampiyonluğu A.Gücü kazandı. Son organizasyonda ise kupanın sahibi DG Sivasspor oldu. Başkent futbol rekabetinin öncüleri; A.Gücü ve Gençlerbirliği, bu kupayı en çok kazananlar olarak kayıtlara geçti. 2 takımın yanı sıra; Trabzon, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Malatya, Konya, Kayseri, İstanbul, Samsun, Ankara, OFTAŞ ve K.Karabükspor takımları da kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35