Fitch, Türkiye’nin en yüksek rating notunu Ankara’ya verdi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings yapmış olduğu değerlendirmelerin sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne uzun dönem ulusal kredi notu olarak en üst seviye olan “AAA” notunu verdi.

Ankara 08.01.2021, 13:47 İrem Durak
Fitch, Türkiye’nin en yüksek rating notunu Ankara’ya verdi

Fitch, Türkiye’nin en yüksek rating notunu Ankara’ya verdi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings yapmış olduğu değerlendirmelerin sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne uzun dönem ulusal kredi notu olarak en üst seviye olan “AAA” notunu verdi. Fitch, Türkiye’nin en yüksek rating notunu Ankara’ya verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde uygulanmakta olan ve geliştirilen mali disiplin ile politikalar uluslararası alanda da karşılık bulmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, borçların sürdürebilirliği ve etkin maliyet yönetimi politikaları ile elde etmiş olduğu yüksek kredibilite ile Türkiye'nin en iyi “rating”ine sahip belediyesi olmayı başarırken, dünyada da birçok yerel belediyeyi geride bırakmayı başardı. Fitch, Türkiye’nin en yüksek rating notunu Ankara’ya verdi.

Pandemi Sürecinde Bile Mali Disiplin İle Başarı Hikayesi Yazmayı Hedefledi

Büyükşehir Belediyesinin uygulamış olduğu politikaların başarısı Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings'in değerlendirmelerinde de ön planda yer aldı. Fitch, yurt içi borçlanmalar için dikkate alınmakta olan uzun dönemde yurt içi yükümlülüklerinin yerine getirilebilme gücünü göstermekte olan derecelendirme notunda Ankara Büyükşehir Belediyesine en yüksek seviye olan “AAA” notu verdi. Bu açıklama sayesinde Ankara Büyükşehir Belediyesinin yurt içi borçlanma işlemlerinde de en yüksek kredibiliteye sahip olduğu uluslararası alanlarda da böylece tescillenmiş oldu.

Kamu kaynaklarını tasarruflu bir şekilde kullanması ve mali disipliniyle yalnızca Türkiye'de değil dünya üzerinde de ismini duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi; risk profili, gelirlerin yönetimi, gelir sağlamlığı, harcamaların yönetimi, harcamaların sürdürülebilirliği, yükümlülükler ile likidite esnekliği, likidite sağlamlığı, borç sürdürülebilirliği gibi çeşitli başlıklarda da göstermiş olduğu başarılar sebebiyle “AAA” notuna layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesinin özellikle pandemi sürecinde ekonomik yükünün büyük bir ölçüde artmış olmasına rağmen Fitch'ten en yüksek notu almış olması ekonomistler tarafından oldukça büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

Öteki taraftan pandemi sürecinde özellikle insan odaklı çalışmalar hazırlayan ve uygulayıp altına imza atarak destek olan Büyükşehir Belediyesinin uluslararası piyasalardan borçlanma notu Türkiye'nin ülke notu tarafından sınırlandırılmış oldu.

Fitch Ratings tarafından gerçekleştirilen değerlendirmelerin sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesine genel kredi notu olarak, ülke notundan daha yüksekte bir not verilemediği için BB- verilmiş oldu. Ekonomistler ülke notu tavanı bulunmasaydı “A” seviyesinde olan Ankara Büyükşehir Belediyesi SCP notunun kurumun aslında daha yüksek bir kredi değerliliğine sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35