Elektronik Müzik Festivali Ankara’da Başladı

Ankara’da DJ Ugr’un performansı ile başlayan Elektronik Müzik Festivali’ne gençler yoğun bir ilgi gösterdi.

Ankara 23.09.2021, 16:12 İrem Durak
Elektronik Müzik Festivali Ankara’da Başladı

Elektronik Müzik Festivali Ankara’da Başladı

Ankara’da DJ Ugr’un performansı ile başlayan Elektronik Müzik Festivali’ne gençler yoğun bir ilgi gösterdi.

Bir yandan parklarda konser programları ile Ankaralıları açık hava yaz konserleri ile buluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da gençlerin beğeni ile takip ettikleri elektronik müzik gruplarını desteklemeyi ve elektronik müziği tanıtmayı hedefleyen bir festival düzenledi. 20 Eylül'de Ankara Kalesi'nde DJ Ugr'un performansı ile başlayan ‘Elektronik Müzik Festivali', şehrin farklı noktalarında 30 Eylül tarihine kadar sürecek. Festivale turistler de yoğun bir ilgi gösterdi.

18 senedir Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde sahne alan 'DJ Ugr' olarak tanımakta olan Uğur Kırbağ, Türkiye'de ilk kez böyle bir organizasyon yapıldığının altını çizerek, “Böyle bir organizasyonun içinde olmak gurur verici. Harika bir tercih, Mansur Yavaş'a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Elektronik müzik Türkiye'de yavaş yavaş yükselmekte”

Elektronik müziğin toplumda yavaş yavaş yankı uyandırmaya başladığını ve festivalin elektronik müziğin yayılmasında etkili olacağını ifade eden Batı Doğru, “Mansur Başkan sağ olsun, projelerimiz ile ilgili ve böyle konserler ile açık hava etkinliklerinde desteklerini çekmedi. Uzun süredir bu çalışma için çok fazla görüşme sağladık ve gerçekten çok güzel bir etkinlik olmuş. Çünkü elektronik müzik Türkiye'de yavaş yavaş yükseliyor. Bunun halka açılması ve bizim topluluk olarak kendi düşüncemiz olan elektronik müziği yayma konusunda da gerçekten belediyenin böyle etkinlikler yapması mutlu ediyor. O bakımdan bunun tüm Türkiye'de öbür belediyelere de güzel bir örnek olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Pandemi sürecinde gençler oldukça yıpranmıştı”

Pandemi sürecinin ardından etkinliğin gençlere motivasyon sağladığını belirten Şeymanur Avcı, “Ankara Büyükşehir Belediyesinin böyle bir projede desteğinin olması gerçekten güzel. Pandemi sürecinde gençler oldukça yıpranmıştı. Bize inanılmaz güzel motivasyon sağladı. Gerçekten buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz, arkadaşlarımızın projelerini ön plana çıkarmakta bize çok yardımcı olan bir proje olmuştu. Yeni jenerasyon olarak oldukça memnunuz. Bu projelerin devamında da her zaman tüm kalbimizle yer almak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10