Büyükşehir Belediyesi başkenti peyzaj çalışmalarıyla bahar aylarına hazırlıyor

Peyzaj ve bakım çalışmaları ile Başkent’i daha güzel bir şehir haline dönüştürmeye özgü çalışmalara imza atmakta olan Büyükşehir Belediyesi, bahar hazırlıklarına devam ediyor.

Ankara 20.05.2021, 20:15 İrem Durak
Büyükşehir Belediyesi başkenti peyzaj çalışmalarıyla bahar aylarına hazırlıyor

Büyükşehir Belediyesi başkenti peyzaj çalışmalarıyla bahar aylarına hazırlıyor

Peyzaj ve bakım çalışmaları ile Başkent’i daha güzel bir şehir haline dönüştürmeye özgü çalışmalara imza atmakta olan Büyükşehir Belediyesi, bahar hazırlıklarına devam ediyor. ANFA ekipleri Ankara’nın en önemli merkezlerinden biri olarak bilinen 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nı geri dönüşümden üretilmiş olan ağaç saksılarla ve çiçeklerle süslemeyi sürdürürken, Güvenpark’ta da detaylı bir havuz temizliğine girişti. Büyükşehir Belediyesi başkenti peyzaj çalışmalarıyla bahar aylarına hazırlıyor.

“Daha güzel bir Başkent” için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bahar hazırlıkları çerçevesinde şehrin sembol noktalarından biri olan 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda da peyzaj çalışmalarını imzalamış oldu.

ANFA Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üstünden gerçekleştirdiği anketle vatandaşlara sormuş olduğu ve vatandaşların devamı yönünde yüksek beğeni oranlarında oy verdiği geri dönüşümden üretilmiş olan ağaç saksı uygulamasını ilk defa 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda başlatmış oldu.

Güvenpark havuzu temizlendi

Orta refüjde çiçeklendirme ve çalı dikiminin de gerçekleştirildiği meydana ANFA ekipleri tarafından ağaç saksılar içerisinde yer alan üç top leylandi ve spiral leylandi ağaçları ile petunya, sardunya bir de sarmaşık çiçekleri yerleştirildi.

Su hattının dikkatli bir şekilde döşendiği alanda ayrıca Güvenpark havuzunda detaylı ve oldukça etkili bir temizlik çalışması yapan ekipler, şehrin merkez noktası olan Kızılay Meydanı’na yeni peyzaj düzenlemesi ile havuz temizliği ve görsel bir estetik kazandırmış oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na yerli üreticilerden alınmış olan ve 35 metre yüksekliğe kadar çıkabilen Mabet ağacı diktiklerini söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, “Yeni belediyecilik anlayışımız doğrultusu üzerinde bütün vatandaşlarımızın birbirlerini daha çok sevmesine, saymasına ve kucaklamasına vesile olabilmesi adına özellikle Mabet ağacını seçtik.  Bütün bu çevre düzenlemesini gerçekleştiren ve büyük emek harcayarak güzel bir iş ortaya koyan ANFA Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra daha güzel hepimizi mutlu eden işlerde üretmeyi sürdüreceğiz” dedi.

ANFA Genel Müdürlüğü, kent genelinde gerçekleştirilen istekler doğrultusunda Ahşap Atölyesi’nde üretilmekte olan, doğaya ve çevreye duyarlı olan ahşap saksı uygulamasını sürdürecek.

Yorumlar (1)
Kelle paça 3 yıl önce
Acayip müthiş bir haber tebrikler
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12