Bağlantı yolu trafiğe açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Bulvarı ile Sabancı Bulvarı’nı birbirine bağlamakta olan ve toplam olarak 6 şeritten oluşan bağlantı yolunu trafiğe açarak hizmete başlattı.

Ankara 25.05.2021, 12:46 İrem Durak
Bağlantı yolu trafiğe açıldı

Bağlantı yolu trafiğe açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Bulvarı ile Sabancı Bulvarı’nı birbirine bağlamakta olan ve toplam olarak 6 şeritten oluşan bağlantı yolunu trafiğe açarak hizmete başlattı. Bağlantı yolu trafiğe açıldı.

Bağlantı yolu trafiğe açıldı

Fen İşleri Daire Başkanlığı, uzun zamandan beri kullanılmayan ve atıl durumda yer alan bu yolu bitirdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından gerçekleştirmiş olduğu paylaşımda şunları belirtti: “Önceliğimiz Ankaralıların can güvenliği ve konforu. Eskişehir Yolu ile Sabancı ve Anadolu Bulvarı’nda meydana gelecek olan trafik yoğunluğu ile kazaların önüne geçebilmek için Ankara-Sabancı Bulvarı bağlantı yolunun çalışmalarını bitirdik.”

6 şeritten oluşuyor

Bağlantı yollarındaki kollarıyla beraber 2 kilometrelik yeni bağlantı yolu 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritten oluşmakta. Şehir trafiğinde alternatif güzergâh oluşturabilecek olan ve 3 dönüş adasının bulunduğu bağlantı yolundan dolayı; Hacettepe Kavşağı ve Sabancı Bulvarı istikametinden bu yana gelen sürücüler Etimesgut’a, Ankara Bulvarı üstünden de Kızılay’a daha kolay geçiş sağlayabilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11