AOÇ’de Yangından Dolayı Korkulu Anlar

Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ) arazisinde yer alan hatıra ormanı içerisinde dün öğle vaktinde yangın çıktı.

Ankara 26.07.2021, 14:01 İrem Durak
AOÇ’de Yangından Dolayı Korkulu Anlar

AOÇ’de Yangından Dolayı Korkulu Anlar

Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ) arazisinde yer alan hatıra ormanı içerisinde dün öğle vaktinde yangın çıktı.

İtfaiye ekipleri haber üzerine bölgeye sevk edildi. Arazi üzerinde bulunan 5 hektarlık otluk alanda etkisini yoğun gösteren yangına, Orman Genel Müdürlüğü(OGM) ekipleri de havadan müdahale gerçekleştirdi. OGM ve Ankara İtfaiyesi’nin yanında ek olarak ABB Fen İşleri’ne bağlı iş makineleri ve ASKİ tankerleri de destek verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre, saat 12.10’da başlayan yangına ilk müdahale 12.20’de gerçekleştirildi. Hacettepe bölgesinde yer alan yangına ilk aşamada Bakanlık Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın bölgede görevi bulunan su tankeriyle müdahale gelirken, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait ekipler de zaman kaybetmeden alana gönderildi. Yangına bir helikopter, 9 arazöz ve 4 ilk müdahale aracıyla söndürme işçileri müdahale etti.

Kundaklama Şüphesiyle Gözaltı

Yükselen dumanlar Eskişehir Yolu’nda sürücülere zor anlar yaşattı. Polis, yangının çıktığı otoyolun yanındaki alanda yoğun güvenlik önlemi aldı. Bölgeden çıkan duman nedeniyle aksayan ulaşımın düzenli işlemesi için trafik ekiplerince sürücülere kontrollü geçiş sağlandı. Kundaklama şüphesiyle akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen bir şahıs gözaltına alındı. ABB Başkanı Mansur Yavaş da olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Kuru otlar sebebiyle müdahalede biraz zorlanıldığını belirten Başkan Yavaş, “Yangını bir kişi çıkarmış. Aldığım bilgiye göre o şahıs güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı” dedi. Yangın yaklaşık 2 saat içerisinde kontrol altına alınırken ekipler soğutma çalışması yaptı.

‘Sahip Çıkmak Sözle Olmuyor’

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ABB’nin Beytepe Kavşağı’nı Ankara Bulvarı’na bağlayan yol projesi nedeniyle orman alanındaki itfaiye yolunun kapatıldığını, bu nedenle yangına müdahalede gecikildiğini iddia etti. Candan yaptığı açıklamada, “‘Bir meczup yaktı ve yakalandı’ deyip geçilemeyecek durum ortada. Yangını izleyenler, iptidai yöntemlerle söndürenler, saatlerce refüjü açamadıkları için içeriye girerek içerden müdahale edemeyenler, iki saat sonra havadan yangını söndürmeye çalışanların hepsi sorumludur. Tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ekolojik bütünlük parçalanıyor, yangına müdahale edilecek orman yoluna geçilemiyor, sonra da ‘yol Ankaralıların konforu için yapılıyor’ deniliyor. AOÇ alanında çıkan bu yangın göstermiştir ki, Atatürk’ün şartlı bağışına ve vasiyetine sahip çıkmak sözle olmuyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35