Ankara’da Nereden Arsa Alınır?

Ankara'da arsa yatırımı yapılması gereken bölgeler 2021 senesinde belki de en fazla araştırılacak ve merak konusu olacak bir durum olmaya başladı.

Ankara 04.12.2020, 23:15 İrem Durak
Ankara’da Nereden Arsa Alınır?

Ankara’da Nereden Arsa Alınır?

Ankara'da arsa yatırımı yapılması gereken bölgeler 2021 senesinde belki de en fazla araştırılacak ve merak konusu olacak bir durum olmaya başladı. Çünkü Ankara'da arsa ücretleri gitgide artmaya başlamış durumda.

Ülkemizde nüfusun hızlı bir şekilde artmasına ve kentleşmenin de giderek daha fazla gelişmesine yönelik olarak yapılan en karlı yatırımlardan bir tanesi elbette ki arsa sahibi olmak. Kısa vadede oldukça ciddi bir yarar sağlamakta olan bu arsa yatırımları bilhassa son zamanlarda da fazlasıyla popüler hale geldi. Bununla birlikte arsa yatırımının doğru bölgeye yapılması da son derece büyük bir önem taşımaktadır. Arsa yatırımları hareketlenme ihtimali oldukça yüksek olan, emlak sektöründe çok kısa bir zamanda bir gelişme sağlayacak olan bölgelerde yapılmalıdır.

Ülkemizin diğer bütün illerinde olduğu gibi Ankara'da da arsa yatırımları fazlasıyla popülerdir. Ankara nüfusun en hızlı şekilde arttığı il olması ve politik konumunun oldukça önemli olması nedeniyle kentleşmenin de en hızlı şekilde geliştiği şehirdir. Bu sebepler, Ankara’yı arsa yatırımı için de çok daha uygun bir duruma getirmektedir. Ankara'da arsa yatırımı yapılması tavsiye edilen bölgeler ise ileride öneminin artması beklenen bölgelerdir.

Ankara'da Hangi Bölgelerde Arsa Yatırımı Yapılmalıdır?

Ülkemizin en kalabalık şehirlerinden bir tanesi olan Ankara'da oldukça kısa bir süre içerisinde değerlenmeye başlayacak ve arsa yatırımı için oldukça uygun bölgeler yer almaktadır. Ankara'da arsa yatırımı yapılması tavsiye edilen yerler ise şu şekilde listelenebilir;

  • Dikimevi ve Nato Yolu Arasında Yer Alan Bölge

Bu bölge arsa yatırımı yapmak için fazlasıyla uygun bir bölgedir. Bu iki semt arasında yapımına başlanmış olan raylı sistem sayesinde semtler de çok yakın bir süre içerisinde emlak açısından bir hareketlenme göstermeye başlayacaktır.

  • Ankara Mamak Kusunlar Mahallesi

Doğukent Terminali Projesi yapılması beklenen bu bölgeye yapılacak yatırım oldukça karlı olacaktır çünkü bu bölgede kentleşme oldukça hızlı bir şekilde gelişme gösterecektir.

  • Sincan Yenicimşit Mahallesi

Ankara’da arsa yatırımı için fazlasıyla uygun bir başka semt. Bu bölge şehir dışına yakın olması nedeniyle kentleşmenin artmaya başladığı noktalardan bir tanesi olmaya da devam etmekte.

  • Pursaklar

Bu bölgeye yapılacak olan yatırımlar da vatandaşa gayet ciddi bir fayda sağlayacaktır. Esenboğa havalimanının bir kısmı Pursaklar’da yer almaktadır. Bu nedenle de bu bölgeye havaalanına ulaşımın kolaylaşması için bir metro projesi planlanmaktadır. Bu proje ile birlikte bölgedeki gelişmenin ve kentleşmenin de çok hızlı bir şekilde artacağı düşünülüyor.

  • Ankara Yakupabdal Mahallesi

Çankaya ve Mamak arasına sıkışmış olmasından dolayı şehir dışına doğru ilerlemekte olan semtlerden bir tanesi. Yakupabdal Mahallesine gerçekleştirilecek olan arsa yatırımları kısa vadede çok büyük fayda sağlayacaktır. Bu nedenle arsa yatırımı yapmak istiyorsanız bu bölgeyi de tercih edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12