Ankara’da Nerede Kahvaltı Yapılır?

Ankara’nın göbek adı simit olarak bilinir. Kahvaltıda yanında üçgen peynir ile bir bardak çayla yenir, misafirliğe gidildiğinde beş çayına alınıp yenir, okula götürülür, işte yenir, bazen öylesine canın isterse yenir. Ancak kahvaltı yalnızca simit değildir Ankaralı için. Ankaralılar damak tadına güvenirler. Ne nerede yenir, bilmektedir.

Ankara 29.12.2021, 01:08 Mehmet Kurt
Ankara’da Nerede Kahvaltı Yapılır?

Simitten gelen alışkanlık sayesinde öyle ucu bucağı görünmeyen sofralar değil de az ama öz severler. Gidilecek mekanlar, yenilecek kahvaltılıklar belli olmaktadır. Ankara sıkıcı diyenlere inat, günler kahvaltı sofralarının renkli manzaraları ile aydınlanacaktır.

Liva Pastanesi

Ankara pastaneler ilidir. El yapımı dondurmalarına doymuş olduğumuz, ilk supangle'yi yediğimiz, misafir geleceğinde de eve börek, kuru pasta aldığımız biriciklerimiz olan yerlerdir. Liva Pastanesi de İlk günlerinden beri tatlısından tuzlusuna her şeyini severek tattık.

Adres: Çukurambar Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, No 3, Çukurambar

Kafes Fırın

Kahvaltı tabağı, hafta içi kahvaltı tabakları ve 2 kişilik kahvaltı gibi seçeneklerinin dışında nefis sandviçleri de bulunuyor. Aslında Kafes Fırın’da kahvaltıdan yemeğe, tatlılardan tuzlulara her şey bulunuyor. Menüde bulunan her şey de oldukça lezzetlidir. Fakat kahvaltıda 2 kişilik kallavi kahvaltı, ek olarak bir karamelli pay nefis gideecektir.

Adres: Eskişehir Yolu 5. km No: 122, Söğütözü

Botanica Cafe

Ankara gri şehir diyen kişilere kızmayın, onları bu kafeye getirin. Botanica, ismi gibi bir vaha. Sessiz, oldukça sakin, mutlu ve şehir hayatından izole kahvaltı yapmak isteyenler için oldukça iyi bir seçenek. Pazar günleri açık büfe kahvaltı bulunuyor. Bunun dışında serpme kahvaltı ya da kahvaltılıkları tek tek seçerek güne güzel başlayabilmeniz de mümkün.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi Billur Sokak No:5, Çankaya

Brunch yapalım mı: Seyir Cafe

Seyir Cafe’nin şöhreti kulaktan kulağa, internette sayfadan sayfaya yayılmış durumda. Öyle ki Beşevler’e yolu düşmeyenler dahi kahvaltılarını tatmak için yolunu düşürmeye başladılar. Beşevler, özellikle öğrencilerin ve Bahçelievler taraflarında yaşayan kişilerin uğrak yeri ancak Seyir Cafe’nin kahvaltısı için çevre semtlerden de gelenler oldukça fazla.

Seyir’in en büyük özelliği ise hafta içi de, hafta sonu da olsa bile brunch tadında sınırsız portakal suyu ile, çok da ucuza açık büfe kahvaltı veriyor olması. Onları dillere destan yapan da bu oluyor.

Adres: Beşevler Mahallesi, Bahriye Üçok Caddesi, No 15/C, Çankaya

Aden Coffee Food Breakfast

Yemyeşil bir bahçe içerisinde, doğallığın tadını doya doya çıkarmak isteyenlerin sizi hemen Aden Coffee Food Breakfast'a yönlendirebiliriz. Taptaze malzemeler ile hazırlamış oldukları zengin serpme kahvaltıları da bir harika! Üstelik buraya yalnızca muazzam bir kahvaltı yapmak için gitmek zorunda da bulunmuyorsunuz, kahvaltıdan sonra uzun uzun keyif alabileceğiniz bahçesinde içeceğinizi yudumlayabilir, dilerseniz menüsünde bulunan sandviçlerin, tostların, gözlemelerin, ev yemeklerinin, hatta tatlılarının da tadına bakabilmeniz mümkün.

Adres: Eymir Mahallesi, 913. Sokak, No:53, Gölbaşı

Cafemiz

Ankara’da bazı mekanlar bulunuyor ki şehri tanımlarken isimlerini anmadan olmaz. Cafemiz gibi.. Öyle eski, öyle köklü bir yer. Gerek beyaz ağırlıklı tatlı dekorları, gerekirse de menüsüyle hala nasıl dimdik durduğunu anlatıyor bize.

Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi, Arjantin Caddesi, No 19, Çankaya

Hamlakit

Hamlakit son senelerde bir anda popüler olmuş bir Karadeniz lokantası. Son derece salaş bir mekan. Merkeze uzak olmasına rağmen gelen birinin birçok defa daha geldikleri, bir lokanta. Mekanın pek çok öne çıkan lezzeti bulunuyor. Köftesi, ciğeri, laz böreği efsane oluyor. Ammavelakin kahvaltısı da kısa zaman içerisinde ünlü oldu.

Adres: Gaziosmanpaşa, Sahil Cd. No:126, 06830 Gölbaşı

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04