Ankara’da Mangal Yasak Mı?

Ankara'da içinden geçtiğimiz süreçte korona virüs ile mücadele kapsamında mangal yapılması yasaklanmıştı.

Ankara 15.12.2020, 10:30 İrem Durak
Ankara’da Mangal Yasak Mı?

Ankara’da Mangal Yasak Mı?

Ankara'da içinden geçtiğimiz süreçte korona virüs ile mücadele kapsamında mangal yapılması yasaklanmıştı. Virüsün belirli oranlarda etkisini kaybetmesi ve sosyal yaşamın göreceli normalleşmesi ile Ankara'da tekrardan piknik ile mangal etkinlikleri yapılmaya başlanmıştı. Fakat Ankara Valiliği yayımlamış olduğu genelge kapsamında mangal da yapılan piknik gibi faaliyetlere sınırlama getirdi. Vatandaşlar da Ankara'da mangal yasak mı sorusunu sormaya başladı.

Ankara'da içinden geçtiğimiz süreçte korona virüs ile mücadele kapsamında mangal yapılması yasaklanmıştı. Virüsün belirli oranlarda etkisini kaybetmesi ve sosyal yaşamın göreceli normalleşmesi ile Ankara'da tekrardan piknik ile mangal etkinlikleri yapılmaya başlanmıştı. Böylece Ankara’da mangal yasak mı sorusu yanıtını bulmuştu. Fakat Ankara Valiliği yayımlamış olduğu genelge kapsamında mangal da yapılan piknik gibi faaliyetlere sınırlama getirdi. Bu kısıtlamalar Ankara’da mangal yasak mı sorusunu akla getirdi. Peki bu sınırlamaya göre neler değişti, neler yasaklandı, mangal yakmak ne zamana kadar yasak?

Ankara Valiliği tarafından yayımlanmış olan genelge ile birlikte 31.10.2020 tarihine kadar piknik ile mesire alanlarında saat 20.00'den sonra ateşin yakılması yasaklandı. Genelgenin ormanlık alanları korumak ile ilgili olarak çıkarılmış olduğu da açıklamaya eklenerek korona virüs süreci sonrasında havaların ısınması ile artmakta orman yangınlarına engel olmak amacı ile çıkarılmış olan genelge vatandaşların moralini bozdu.

Ankara Valiliği Mangal Yakmak İle İlgili Yeni Kararları Açıkladı

Ankara Valiliği yayımlamış olduğu yazılı açıklamada Orman Kanunu'nda açıkça belirtilen ocak olarak tanımlanan alanların dışında ateş yakmanın yasak olduğuyla ilgili konunun da üstünden geçti ve bu doğrultuda Ankara İli Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu’nca bazı kararların alınmış olduğunu açıklayan valilik, mangal ve piknik yapılacak alanlara sınırlama getirildiğini belirtti. Yayınlanmış olan genelgeye göre piknik yerleri, milli parklar ile tabiat parklarında 31.10.2020 tarihine kadar saat 20.00'den sonra ateş yakmanın yasak olduğu belirtildi. Ormanlık alanlar ile beraber anız ile bitki örtüsü yakmak da yasak olduğu tekrardan hatırlatıldı.

Mangal, ateş yakılmaması gibi yasaklar ile birlikte ormanlık alanlara yakın bölgelerde de yapılan etkinliklerde havai fişek, dilek balonu benzeri yanıcı maddelerin kullanımı da bir süre yasaklandı. Orman yangınlarına yol açabilecek her türlü etkinliğin yapılması bu genelge ile yasaklanmış oldu.

Uyarıları Dikkate Almayanlara Ceza

Ankara Valiliği gerekli bölgelerde yayınlanan genelgede belirtilen mangal yakmak, semaver ya da ateş yakılması ile alakalı konularda uyarıda bulunacak olan zabıta ve orman memurlarının yer alacağını ve vatandaşları uyaracaklarını belirtti. Genelgede yayınlanan hususlar ile ilgili olarak orman yetkilileri tarafından denetleme yapılacağı ve park alanları girişlerine yazılı uyarı metinleri bırakılacağını da açıklayan valilik vatandaşlardan duyarlı bir tavır takınmalarını rica etti. Uyarıları dikkate almayan ve çiğneyen vatandaşların adli ile idari ceza alacağı da belirtildi. Orman yangınlarını engelleme ile ilgili olarak yayınlanan genelge ile durum belirli seviyede kontrol altına alınmış oldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59