Ankara’da Aşı Çağrıları Sürüyor

Koronavirüsle mücadele kapsamı gereğince 15 yaş ve üzerindekilerin aşılanma süreci Ankara’da da devam ediyor.

Ankara 21.08.2021, 11:23 İrem Durak
Ankara’da Aşı Çağrıları Sürüyor

Ankara’da Aşı Çağrıları Sürüyor

Koronavirüsle mücadele kapsamı gereğince 15 yaş ve üzerindekilerin aşılanma süreci Ankara’da da devam ediyor. Aşı yaptıran gençler, yaşıtlarına da aşı çağrısı gerçekleştiriyor.

Türkiye genelinde bulunduğu gibi Ankara’da da 15 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan 12 yaş üstü vatandaşların aşılanma süreci hızla sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu ‘Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi’ kapsamında Ankara Şehir Hastanesi’ne giden 16 yaşındaki Defne Özdemir, uzun süreden bu yana aşı olmak istediği için hemen randevusunu aldığını söyleyerek, aşı yapılırken acı hissetmediğini belirtti. Randevusu tanımlanmış olan herkese aşı olmaları konusunda çağrı yapan Özdemir, “Acı yüzünden korkusu olanların endişe etmesine gerek yok çünkü aşı yapılırken hissetmiyorsunuz bile. Sağlık bakımından da aşının çok önemli olduğunu düşünmekteyim” diye konuştu.

YAŞITLARIMIZIN OLMALARI LAZIM

15 yaşındaki Hilal Akkaya ise aşısını kolayca olduğunu ve herhangi bir sıkıntı yaşamadığının altını çizerek, “Yaşıtlarımın aşı olmaları lazım. Çünkü salgın hala sürüyor ve bu tehlikeli bir durum. Bu virüsten aşı olarak korunabiliriz” ifadelerini kullandı. 16 yaşındaki Ata Bartu Ayvalı ise koronavirüsün ağır geçirilmesinden koruduğu için aşı olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36