Ankara Zengin Semtleri

Ankara Türkiye'nin başkenti olan ve metropol şehirler arasında yer alan ilimizdir. İstanbul gibi Ankara'nın da hem orta kesim, hem de oldukça zengin semtleri bulunmaktadır.

Ankara 03.12.2020, 00:45 08.02.2022, 13:38 İrem Durak
Ankara Zengin Semtleri

Ankara Zengin Semtleri

Ankara Türkiye'nin başkenti olan ve metropol şehirler arasında yer alan ilimizdir. İstanbul gibi Ankara'nın da hem orta kesim, hem de oldukça zengin semtleri bulunmaktadır. Bu zengin semtlerde fiyatlar ve yaşam, diğer yerlere göre daha farklıdır. Ankara'nın zengin semtlerinde yaşayan kişiler genellikle, ünlü olan ve zengin kişilerdir. Doktor, sanatçı, mütahit gibi iyi para kazanan kişiler, bu zengin semtlerde ikamet etmektedirler. Bu zengin yerlerin özellikleri de diğer yerlere göre, daha farklıdır. Bu zengin semtlerin belediyeleri, burada oturan kişilere daha fazla sosyal hizmet vermektedirler. Hem yemekleri, hem de gezilecek yerleri açısından fiyat olarak farklıdır.

Ankara Zengin Semtleri Nerelerdir?

Ankara'nın zengin semtleri çok fazla olmasa da, bir kaç tanesinin oldukça popüler ve ünlü kişilerin oturmak için tercih ettiği yerler arasında yer almaktadır.

Zengin semtler arasında şuralar yer almaktadır.

  • Yaşamkent
  • İncek
  • Çayyolu
  • Gölbaşı
  • Çukurambar
  • Söğütözü
  • Oran
  • Batıkent
  • Golfkent

Ankara'nın elit ve son derece modern zengin muhitleri arasında yer almaktadır. Bu yerlerde bulunan ev kiraları ise, diğer yerlere göre daha pahalıdır. Ünlü olan ve iyi para kazanan kişiler ise, bu yerlerden konut almaktalar, ister kendi oturmakta isterlerse de konutlarını, yatırım olarak kullanmaktadırlar.

Yaşamkent Hakkında Bilgiler

Ankara'nın zengin semtleri arasında yer alan Yaşamkent, özellikle konut yatırımı yapmak isteyenlerin bulunduğu yerdir. Oldukça popüler olan Yaşamkent, Ankara'nın en değerli yerleri arasında bulunmaktadır. 2013 yılından itibaren Çankaya belediyesine bağlı olan ve kültürlü olan kişilerin ev almak için yerleşmek istediği zengin muhitler arasında yer alıyor.

Çayyolu Hakkında Bilgiler

Çayyolu, aynı Yaşamkent gibi Ankara'nın zengin semtleri arasında yer alan ve popüler yerlerden bir tanesidir. Bölgede en fazla bahçeli villalar bulunmaktadır. Zengin iş adamlarının villa almak için geldiği Çayyolu beldesi, gözde yerleşim yerleri arasında yer alıyor.

İncek Hakkında Bilgiler

İncek bölgesi ise, en fazla yeşil alanların bulunduğu ve eğitim kurumlarının oldukça fazla olduğu yerdir. Özellikle kaliteli eğitim kurumlarında çocuklarının eğitim almasını isteyen zenginler, bu bölgeden ev almaktadırlar. Bölgede Atılım ve Ufuk Üniversiteleri bulunmaktadır. Aynı zamanda TED Koleji, zengin öğrencilerin tahsilini yaptığı eğitim kurumları içerisinde yer almaktadır. Ticari olarak yatırım yapmak isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist, bölgeden konut almaktadırlar.

Gölbaşı Hakkında Bilgiler

Son yılların en fazla yatırım amaçlı gözde semtleri arasında yer alan Gölbaşı, Ankara'nın zengin semtleri arasında yer alıyor. Bölgede Şehir Parkı ile beraber, Eymir Parkı bulunmaktadır.

Çukurambar Hakkında Bilgiler

Ankara'nın diğer elit ve zengin muhitleri arasında yer alan Çukurambar bölgesi, Eskişehir yolu üzerinde bulunmaktadır. Merkezi yerleşim yerlerine yakın bir bölgedir. Özellikle Çankaya ve Kızılay gibi yerlere sadece 5 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. Trafik sorununun en az olduğu bölgedir.

Söğütözü Hakkında Bilgiler

Söğütözü bölgesi Ankara'nın hem en zengin yerleri arasında bulunan, hem de finans merkezi olarak bilinen bölgesidir. Büyük şirketlerin bulunduğu yerler bu bölgede bulunmaktadır. Tanınması açısından ise İstanbul'un Maslak bölgesine benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36