Ankara'ya Yakın Kamp Yapılabilecek Alanlar

Tıpkı İstanbul gibi şehir hayatının bütün kalabalığını ve stresini hissedebileceğiniz bölgeden biridir Ankara.

Ankara 21.08.2021, 21:11 İrem Durak
Ankara'ya Yakın Kamp Yapılabilecek Alanlar

Ankara'ya Yakın Kamp Yapılabilecek Alanlar

Tıpkı İstanbul gibi şehir hayatının bütün kalabalığını ve stresini hissedebileceğiniz bölgeden biridir Ankara. Ankara’da yaşayanlar Ankara’nın bu yanını çok iyi bildikleri için en kısa tatillerde bile minik kaçamaklar yapmak için plan oluştururlar. İlk tercihleri de genel olarak doğa içi destinasyonlardan yanadır. Bizler de sanılanın aksine bünyesinde çok sayıda doğal güzellik ve tabi ki kamp alanı bulunduran Ankara'dan yola çıkacakları tahmin ederek bir liste hazırladık. Bu şekilde de ister bütün bir hafta sonunu ister günübirlik tatiller için değerlendirme yaparak şehre yakın bu kamp alanlarında unutulmaz bir deneyim tadabilirsiniz.

1 - Işık Dağı Karagöl Jeositi

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine 35 km uzaklıkta yer alan Işık Dağı Karagöl Jeositi, şehir merkezine ise 112 km'lik bir mesafede konumlanıyor. Ankara'da kamp yapacak yer bulamayanlara inat tüm doğal güzelliğiyle ön plana çıkan bu alan, kafa dinlemek ideal olduğu kadar temiz havaya doymak isteyenleri de bir hayli sevindiriyor. Heyelan sonucu oluşan bir göl olan Karagöl'ün rakımının yaklaşık olarak 1600 m olduğu biliniyor. Burası ücretsiz bir kamp alanı olmakla birlikte bünyesinde elektrik, büfe ve tuvalet gibi hizmetler de bulunmuyor. Bu nedenle kamp alanına doğru yola çıkarken yanınıza yiyecek-içeceklerinizi almanızda fayda var.

2 – Şahinler Tabiat Parkı

Şahinler Tabiat Parkı Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi sınırları içerisinde ilçeye 30 km, başkente ise 100 km mesafede keyifli bir kamp rotası sunuyor. Tertemiz doğası ile kamp için olduğu kadar trekking yapmak isteyenlerin de ilk tercihlerinden biri olan tabiat parkı, özel bir işletmeye ait olması sebebiyle ücretli olarak hizmet veriyor. Konforunuzun ön planda tutulduğu bu kamp alanında tuvalet, piknik masaları, büfe, güvenlik ve acil durumlarda kullanılmak üzere elektrik gibi imkanlar bulunuyor. Tüm bu özellikleriyle kamp alanı daha önce kamp deneyimi yaşamamış acemiler için oldukça ideal.

3 – Soğuksu Milli Parkı

Meşhur çam ormanlarıyla görülesi bir doğal güzelliğe sahip olan Soğuksu Milli Parkı doğa sporları için olduğu kadar kamp yapmak isteyen Ankaralılar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Bunda muhteşem doğası kadar Ankara şehir merkezine 80 km gibi kısa bir sürüş mesafesinde yer alıyor oluşunun da büyük bir etkisi bulunuyor. Soğuksu Milli Parkı'nda kamp yapmak muhteşem; ancak kamp öncesi mutlaka izin alınması gerekiyor. İznin ardından ziyaretçiler herhangi bir giriş ücreti ödemeden çadırlarını diledikleri yere kurabiliyor. Parkta büfe ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınıza yönelik pek çok detay bulunuyor.

4 - Çamkoru Tabiat Parkı

Ne yazık ki kamp yapmak için izin almanız gereken bir diğer durak ise Çamkoru Tabiat Parkı; ancak hemen belirtelim ki lütfen özel izinle kamp yapabileceğini bu milli parklar sizi yıldırmasın. Çünkü gittiğinizde karşılaştığınız manzara onun için emek harcamanıza hem değiyor hem de tüm uğraşlarınızı bir anda unutturuyor. Ankara'ya 110 km uzaklıkta yer alan Çamkoru Milli Parkı da işte böyle bir kamp alanı. İçerisinde karaçam ve sarımçam ormanları bulunan milli park Çamkoru Göleti'yle de gönlünüzü fethetmeyi başarıyor. Aynı zamanda günübirlik piknikçileri de ağırlayan tabiat parkı piknik alanlarına da ev sahipliği yapıyor.

5 – Aluçdağı Milli Parkı

Toplamda 17 adet trekking parkuru ile trekkingcilerin favori duraklarından biri olan Aluçdağı Milli Parkı, Ankara merkezine 110 km uzaklıkta konumlanıyor. Aynı zamanda piknik alanı ve kamp yeri olarak hizmet veren milli park, tam anlamıyla yerinde duramayanlara hitap ediyor. Çünkü alan içerisinde zipline, ATV ve bisiklet gibi aktiviteler yapılabiliyor. Tüm bunların yanı sıra kampçıların büfe, tuvalet, içme suyu ve otopark gibi konularda endişe duyması da gerekmiyor. Milli park ihtiyacınız olabilecek tüm bu detayları bünyesinde barındırıyor.

6 – Sorgun Göleti Tabiat Parkı

Gölet manzarası, temiz havası ve yürüyüş parkurları ile Ankara'nın hem kamp için hem de günübirlik ziyaretler için tercih edilebilecek önemli noktalarından biri. Yalnızca doğal güzelliklerini görmek için onlarca kilometre kat etmeye değecek olan tabiat parkı, başkente 105 km mesafede yer alıyor. Alanda hem piknikçiler hem de kampçıların ihtiyaçları olabilecek tuvalet, piknik masaları, otopark ve içme suyu gibi olanaklar bulunuyor. Siz de kamp süresi boyunca gölet etrafında uzun yürüyüşlere çıkabilir ve muhteşem doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

7 – Ay Kayası Mesire Alanı

ankara çevresi kamp alanlarıSıradaki durağımız olan Ay Kayası Mesire Alanı isminden de anlaşılacağı üzere genelde günübirlik piknikçiler tarafında tercih edilse de kamp yapmak için oldukça elverişli bir ortama sahip. Özel bir işletmeye ait olmayan alanda tuvalet, elektrik ve içme suyu gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir yer bulunmuyor. Bu nedenle biz burayı daha çok doğal kamp alanı arayışında olanlara tavsiye ediyoruz. Şehir merkezine 83 km uzaklıkta yer alan Ay Kayası Mesire Alanı'na doğru yola koyulmadan önce ihtiyacınız olabilecek her şeyin detaylı bir listesini çıkararak yanınızda götürdüğünüzden emin olmanızı tavsiye ederiz.

8 –Alicin Kültürel Jeositi

Kamp tutkunlarına hitap edecek yerlerden biri de Alicin Kültürel Jeositi. Şehir merkezinden 90 km uzaklıkta yer alan bu durak, oldukça sessiz, sakin kamp alanlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Tıpkı Ay Kayası gibi herhangi bir işletme bulunmaması nedeniyle ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılamanız gerekiyor. Tüm imkansızlıkları ve doğal ortamı ile kamp ruhunu tam olarak hissedebileceğiniz Alicin Kültürel Jeositi, meşhur deresi ve trekking alanları ile kamp yapmasanız dahi bölgede mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

9 – Eğriova Göleti

Yenice Ormanları'nda kamp yapabileceğiniz yerlerden biri olan Eğriova Göleti, huzur dolu manzarası ile siz ziyaretçilerini büyülüyor. Özellikle bahar aylarında keyifli bir seyahat rotası sunan gölette kendi çadırınızla gidip doğa kampı yapabileceğiniz gibi bölgede hizmet veren işletmeye ait kamp alanını da tercih edebilirsiniz. Burada yer alan işletme tuvalet, büfe, kır evi yeri ve sıcak su gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir donanıma sahip. Göletin Ankara merkezine uzaklığı ise 140 km.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12