Ankara'ya En Yakın Denizler ve Plajlar

Eğlenceli zaman geçirilecek Ankara'ya en yakın denizleri ve plajları listeledik.

Ankara 22.09.2020, 12:15
Ankara'ya En Yakın Denizler ve Plajlar

Beton yığınından sıkılanlar ve denize koşmak için can atan Ankaralılar için en yakın deniz yerleri Bartın ile Düzce’de yer almaktadır. Ankara ile Bartın arası 290 kilometre iken Bartın’a 15 kilometre uzaklıktaki İnkumu Plajı, Bartın merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Amasra ilçesi Çakraz Plajı ile Düzce’deki Akçakoca’daki plajlara gidilebilmektedir. Düzce ile Akçakoca arasındaki mesafe 275 kilometreyken 3 saat kadar sürmektedir. İşte Ankaralıların gidebileceği yakın plajlar ve özellikleri…

Ankara’ya En Yakın Plajlar

Bartın ile Düzce arasındaki plajlar günü birlik olarak ya da hafta sonu tatil planı yapmak isteyenler için vazgeçilmez olmaktadır.

İnkumu Plajı; Ankara ile İnkumu arasında yaklaşık olarak 290 kilometre bulunup ortalama olarak 3 saat sürmektedir.

Çakraz Plajı; Ankara ile Çakraz arası 315 kilometre olup 4 saate yakın sürmektedir.

Akçakoca Plajları; Akçakoca ile Ankara arası 275 kilometre olup 3 saat gibi bir süre yol sürmektedir.

Plajlar Hakkında Bilgiler

Bartın’daki İnkumu Plajı doğal güzellikte, ormanların yeşil görüntüsü ve uçsuz bucaksız sahiliyle kesinlikle görülmesi gereken plajlardan biridir. Mayıs ile Kasım ayları arasında gidilebilir ve Mayıs ayında soğuk olabilirken deniz suyunun ısınması için Temmuz-Ağustos aylarında denize girmek en mantıklı zamandır.

Ancak bu zamanlarda biraz kalabalık olduğunu bilmek gerekir. Ayrıca Karadeniz iklimi olduğu için de biraz dalgalıdır ve açıklarda yüzülmemesi tavsiye edilmektedir. plajın suları az tuzlu olduğundan dolayı insanı rahatsız etmemektedir.

Çakraj Plajı; temiz ve berrak plajı ile bilinmekte ve denize gidilebilecek en güzel yerlerdendir. Plajı İnkumu kadar uzun olmasa da tarihi dokusuyla yaz aylarında oldukça sık tercih edilmektedir.

Çakraz ilçesinde 2 plaj bulunmakta ve diğer plaj da Bozköy Plajı olarak adlandırılırken merkeze 1,5 kilometre uzaklıktadır. Karadeniz’deki plajlar iklimden dolayı tam olarak Haziran ayında açılmaktadır. Temmuz- Ağustos ayları buraların en kalabalık dönemleriyken Ankara ile İstanbul şehirlerine yakın olduklarından kalabalık en fazla hafta sonu olmaktadır.

Akçakoca Plajları; Ankara’ya 275 kilometre mesafedeki Akçakoca plajları oldukça ünlüdür ve siyah inci taneli kumsalları ile ünlenmiştir. Çuhallı Plajı, Ceneviz Kalesi Plajı, Paşalar Plajı, Kalkın Plajı, Kadınlar Plajı ve Değirmenağzı MTA Plajı bulunmaktadır. Bu plajlar oldukça etkileyici ve ender plajlardandır. Ulaşım zor değildir ve farklı yollardan geçiş vardır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03