Ankara Şehir Hastanesi Nerede? Ankara Şehir Hastanesine Nasıl Gidilir?

Ankara Şehir Hastanesinde kaç yatak var? Ankara Şehir Hastanesinde kaç kişi çalışıyor? Ankara Şehir Hastanesine ne kadar kira veriliyor? Ankara Şehir Hastanesine nasıl gidilir?

Ankara 03.11.2020, 13:51 21.02.2022, 00:59
Ankara Şehir Hastanesi Nerede? Ankara Şehir Hastanesine Nasıl Gidilir?

Ankara Şehir Hastanesi, Türkiye'nin başkent olan Ankara şehrinde yer alan bir hastanedir. Açılışı 2019 olan hastane, 3705 yatak kapasitesiyle ülkede yer alan en büyük hastanedir.

    İnternette en çok aratılan sorulardan biridir. Hastane arayışı söz konusunda olduğunda, ülkemizin başkenti olan Ankara şehrinin devlet hastanelerine gitmek ilk tercihler arasında yer almaktadır. Çok iyi doktorların yer aldığı ve imkân açısından kaliteli sağlık hizmeti alınabilecek bu merkezlere her gün pek çok insan tarafından başvurulmaktadır. Hâl böyle olunca özellikle şehir dışından gelen ve Ankara'ya yeterince hakim olmayan kişiler için ''Ankara şehir hastanesi nerede nasıl gidilir? Sorusu büyük önem taşımaktadır.

Ankara Şehir Hastanesi Tarihçe

Hastanenin toplam maliyeti 890.000.000 Euro’dur. Hastanenin ilk temeli 2015 yılında atılmıştır. Hastanenin bir bölümü 2018 yılında açıldı. Resmi açılış tarihi 2019 yılıdır. ; Mevcut olan iki hastane kapatılarak tüm çalışanlar ve araçlar gereçler, bu hastaneye taşımıştır.

Ankara Şehir Hastanesi Özellikleri

    Ankara Büyük Şehir Hastanesi Çankaya ilçesinde yer almaktadır. 180 dekar alan üzerine kurulmuş bir hastanedir Hastanede toplam 132 AMELİYATHANE 9 4 poliklinik, 82 vim oda yer almaktadır. 1030 adet tek yataklı oda, PPP. 730 adet çift yataklı, oto ve 800 adet yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır.

Hastanenin tam kapasite olarak çalışma gösterdiğinde, günde 35000 hastaya hizmet verecek şekilde ve 9000 servis hastasını tedavi edebilecektir. Hastane içerisinde kalp ve damar, onkoloji, nöroloji ve ortopedi gibi bölümler yer almaktadır. Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi unvanına sahiptir.

Hastanede ayrı olarak tıbbı gözlem için 105 yataklı bir otel ve helikopter inişi için iki iniş yeri bulunmaktadır. Hastanede çalışan olarak 2800 akademisyenler, doktor olmak üzere 6300 sağlık personeliyle beraber 4300 idari destek elemanları yer almaktadır.

Ankara Şehir Hastanesi Hangi Bölgededir?

   3705 yatak kapasitesi ile ülkemizin en büyük hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesi, toplam 890.000.000 avro maliyetle 2019 yılında hizmete açılmıştır. Çankaya'nın Bilkent semtinde 180 hektarlık bir alana inşa edilen hastanede 131 ameliyathane, 904 poliklinik, 82 VIP odası, 1554 tek kişilik oda, 725 çift kişilik oda ve 700 yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Hastane tam kapasite ile günde 30.000 hastaya ve 8.000 acil hastaya bakabilmektedir.

Metro ile Ankara Şehir Hastanesi Konumuna Nasıl Gidilir?

Aşti otogarından metro ile şehir hastanesine nasıl gidilir: Aşti otogarından Söğütözü metro durağına yürüyebilir, Tarım Bakanlığı durağında inip 112 numaralı EGO ring otobüsüne geçebilir veya taksiye binebilirsiniz.

Minibüs ile Ankara Şehir Hastanesi Konumuna Nasıl Gidilir?

Ankara Şehir Hastanesi'ne Kızılay Güvenpark'tan minibüslerle ulaşabilirsiniz. Ulus'tan Bilkent'e giden minibüslere binebilirsiniz. Dolmuş, ULUS – Denizciler minibüs durağından hareket etmektedir.

AŞTİ Otogarından Ankara Şehir Hastanesine Ulaşım

AŞTİ Otogarı'na dolmuşlar ile Konya Caddesi boyunca Bilkent'e ulaşabilirsiniz. AŞTİ metrosuna Kızılay yönüne binip Koru metrosuna binip Tarım Bakanlığı durağında inip 112 Nolu EGO ring otobüsüne binebilirsiniz.

Hızlı Tren İstasyonundan Ankara Şehir Hastanesine Ulaşım

   Yüksek Hızlı Tren Garı'nda indikten sonra minibüslere binerek Bilkent'e gidebilirsiniz. Eryaman hızlı tren istasyonundan Kızılay yönüne giden otobüs veya minibüs ile Tarım Bakanlığı durağında inip 112 EGO ring otobüsü veya taksiye binebilirsiniz.

Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Şehir Hastanesine Ulaşım

AŞTİ otogarına 442 numaralı EGO otobüsü ile gidebilir, ayrıca Bilkent yönüne giden dolmuş ve metroya da gidebilirsiniz.

112 - Ulus - Ankara Şehir Hastanesi Otobüs( Ekspres)

   EGO 112 otobüs güzergâhı, Ulus Eski Meclis'ten Ankara Şehir Hastanesi'ne ve Ankara Şehir Hastanesi'nden Ulus Eski Meclis'e olmak üzere 2 güzergâhtan oluşmaktadır. Seferler hafta içi 06:15 - 21:15 saatleri arasında ve hafta sonları 08:15 - 20:15 arası kesintisiz olarak devam eder. Toplamda 10 durak var, yolculuk süresi yaklaşık 25 dakika.

112 - Ulus (Eski Meclis)'ten Kızılay ve Ankara Şehir Hastanesi Ekspres Otobüs Seferi

Aşağıda Ankara Şehir Hastanesine ekspres otobüs seferleri;

  • Ankara Şehir Hastanesi,
  • CEPA AVM'den önce,
  • Dikmen Kavşağı (Parlamento İstasyonu),
  • Kızılay (GAMA İş Merkezi karşısı),
  • Sıhhiye (demiryolu altı),
  • Ulusal 1. Meclis (eski Meclis)
  • Ulus'tan gidiş-dönüş dahil 29 kilometrelik bir rotaya inen yolcular,
  • Ulusal 1. Meclis (eski Meclis)
  • Akköprü (karakol karşısı)
  • Gazi Hastanesi önü
  • Aşti
  • Eskişehir Yolu ÇEPA AVM

112 numaralı otobüs hattı her gün 06:30-20:00 saatleri arasında çalışmaktadır. Her yarım saatte bir çalışacak hat sayesinde vatandaşlar tedavi ve hasta ziyaretleri için hastaneye ulaşabiliyor.

419 - Keçiören (Aktepe) - Ankara Şehir Hastanesine Ulaşım

    419 nolu EGO Özel Halk Otobüsü ile K.Ören-Aktepe-Dutluk –Şose-Kalaba-Dışkapı-K.Karabekir-İst. Cad. –Ankamall-Konya Yolu-Sabancı Yurdu-Gazi Hast.-Emek-AŞTİ-Armada-Cepa-Bilkent-Şehir Hastaneleri hattında ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ulus – Gölbaşı Dolmuş İle Ulaşım

Güzergahlar;

  • Hacı Bayram Cad. (Bentderesi Cad.)
  • Etlik Cad. 1011 Köprülü Kavşak Sola Dönü
  • Turgut Özal Bulvarı (Aşti Önü)
  • Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu)
  • Ankara Şehir Hastanesi

Ankara Şehir Hastanesi Adres

Üniversiteler Mahallesi 1604. Cadde No: 9 Bilkent/Çankaya/ANKARA

Çankaya / Ankara

Ankara Şehir Hastanesinde Bulunan Yatak Oranları

  1. Genel Hastane Bölümü 605
  2. Ana Hastane Kısmı 67
  3. Kalp ve Damar Hastalıkları 445
  4. Nöroloji ve ortopedi 507
  5. Kadın Doğum 543
  6. Çocuk Hastanesi 603
  7. Onkoloji 593
  8. Fizik Tedavi 305
  9. Psikiyatri 102

   Ankara Büyükşehir Hastanesi, çok gelişmiş bir hastanedir planı hazırlanırken üzerine çok çalışılmış ve yaklaşık olarak yapıp, 6 sene sürmüştür. Yapılan çalışmalar neticesinde ülkenin en büyük hastanesi unvanına sahip olmuştur. Günlük olarak 30.000 hastaya hizmet vermektedir.

   Şehir hastanesi olduğu için randevu sistemiyle çalışmaktadır. Devletin, randevu sistemini veya telefon numarasını kullanarak randam sistem oluşturulur. Randevu alındığında gününde ve saatinde hastanede olarak tüm imkânlardan faydalanılabilir. Hastanede bölümler bulunmaktadır. Ulaşımı oldukça kolaydır.

Ankara Şehir Hastanesine Nasıl Gidilir?

Aştı otobüs garından Söğüt özü Metrosunun yürümelisiniz. Metro ile Tarım Bakanlığı durağında inerek 112 numaralı e. K, izin k otobüsüne veya taksi ile ulaşım sağlanabilir. Kızılanda yaralan, Güvenpark istikameti kullanılarak, Ankara şehir hastanesi dolmuşlarını binebilir ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Aştı otogarından hastaneye gitmek istiyorsanız, otobüs terminalinden Konya Yolu üzerinden geçen ve Bilkent yönüne doğru giden dolmuşları tercih edebilirsiniz. AŞTİ içerisinde yer alan yeraltı treni kullanılarak, Kızılay yönüne doğru, Koru metrosuna aktarma yapmanız gerekir.

Tarım Bakanlığı durağında indiğiniz takdirde 112 numarası olan ring otobüsüyle ulaşımımızı tamamlayabilirsiniz. Hızlı tren garından gitmek için Bilkent yönüne giden dolmuşları tercih etmelisiniz. Eryaman'da yer alan hızlı tren garından, kızılay yönüne doğru giden otobüs veya dolmuş ile Tarım Bakanlığı durağında inebilirsiniz indiğiniz alanda 122 otobüs ile seyahat yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01