Ankara Otogarı Nerede? Ankara Otogarına Nasıl Gidilir?

Ankara Otogarı (AŞTİ) kuruluş tarihi nedir? Ankara Otogarı (AŞTİ) telefon numarası nedir? Ankara Otogarı (AŞTİ) nerede? Ankara Otogarı (AŞTİ) otobüs firmaları nelerdir?

Ankara 31.10.2020, 11:07
Ankara Otogarı Nerede? Ankara Otogarına Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin en büyük otogarlarından bir tanesi olan Ankara Otogarı, AŞTİ, Ankara Şehirlerarası Terminal İstasyonu, Söğütözü’nde bulunmaktadır. AŞTİ bütün otobüs firmalarını barındırmaktadır. Ankara otogarında 7’den 70’e herkesi bulabilirsiniz.

Günlük binlerce yolcu buradan farklı yerlere gitmektedir. Ankara otogarında en çok kullanılan otobüs firmaları arasında Metro Turizm, Ulusoy ve Varan, Kamil Koç gibi firmalar bulunmaktadır. Birçok otobüs firmalarında da artık lüks veya business dediğimiz otobüs sınıfları bulunmaktadır. Genellikle de tek kişilik koltuklar daha fazla satılmaktadır ki şuan ki pandemi döneminde bütün koltuklar tek şeklinde satılmaktadır.

Ankara Otogarı Hizmetleri

Ankara otogarının birçok farklı hizmetleri bulunmaktadır. Lokantalardan tutun ki ezcane ve cami, marketlerden döviz bürosuna kadar birçok farklı hizmetler bulunuyor. Gece gelen yolcular da çok olduğundan, lokantalar çok kullanışlı olmaktadır. Marketlerdeyse yok, yok, herşeyi bulabilirsiniz. Eğer valizlerinizde eksiklerini varsa, marketlerde tamamlayabilirsiniz.

Otogarda Kaç Otobüs Firması Var?

Otogarda onlarca otobür firması bulunmaktadır. Bunlardan en çok kullanılan ve tercih edilenler arasında Metro Turizm, Varan, Ulusoy ve Kamil Koç, hatta Pamukkale gibi otobüs firmaları bulunmaktadır. Bu firmaların en çok tercih edilmesindeki en büyük sebep lüks otobüs sınıflarının olması ve çoğunun tekli koltuklarının olmasıdır. Malum rahat yolculuk herkesin tercihidir. Yanımda kimse oturmasın, rahat bir yolculuk yapayım diyen çok yolcu vardır.

Otogar Ankara Şehir Merkezine Ne Kadar Uzak?

Ankara Otogarı aslında birçok yere çok yakındır. Zaten yer altı, metro hattı da olduğu için şehir merkezine 5 dakika da gidebiliyorsunuz. 15 dakika yürüme mesafesindeyse Armada alışveriş merkezi bulunmaktadır ve onun karşısında ise Next Level bulunmaktadır. Dolayısıyla otogar Ankara’nın şehir merkezine artık çok yakındır. Otogardan şehir merkezine kalkan ücretsiz bir serviz olduğu için de 5 dakikada rahatlıkla gidebilirsiniz.

Ankara Otogarı Ne Zaman Açıldı?

Türkiye’nin en eski otobüs firmalarından bir tanesi olarak, Ankara Otogarı 1995 yılında hizmete açılmıştır. Ankara Otogarı’nın işletmesi 1997 yılına kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti ve sonrasında Bugsaş Genel Müdürlüğüne devredildi ve hala Bugsaş Genel Müdürlüğü tarafından işletilmektedir.

Ankara Otogarı veya diğer adı ile AŞTİ, binlerce, hatta milyonlarca yolcuya hizmet vermektedir. Ankara’nın birçok noktasında bilet satış yerleri bulunmaktadır, fakat bütün otobüsler mutlaka AŞTİ’ye uğrayıp gerekli hizmetleri vermektedir. Otogarda aşağı yukarı 100 tane farklı otobüs firması bulunmaktadır.

Bu kadar çok firmanın bulunmasının en büyük nedeni, bazı şehirleri sadece belirli firmaların gitmesidir. Bazı şehirlerin kendilerine ait otobüs firmaları bulunmaktadır. Bazı otobüs firmaları ise özellikle Karadeniz bölgesi ya da Akdeniz bölgesi ya da Ege bölgesi şeklinde ayrıldığı için, sadece belirli bir şehre değil, belirli bölgelere hizmet vermektedir.

Otobüs seyahatleri eskisi kadar zor değil. Her ne kadar bazı şehirlere gitmek saatler sürse bile, hem hizmetler, hem otobüslerin konforu, hem de yolculuk esnasında verilen mola sayesinde rahat bir yolculuk gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36