Ankara'nın Uzun Cadde ve Sokakları

Ankara'nın en uzun caddeleri ve sokakları hangileridir? İşte Ankara'da bulunana en uzun caddeler ve en uzun sokaklar.

Ankara 20.09.2020, 13:58
Ankara'nın Uzun Cadde ve Sokakları

Asfalt dökümünün en fazla yapıldığı illerden biri de sürekli gelişen ve uzun caddelere sahip olan Ankara’dır. Türkiye rekorlarını elinde bulunduran Ankara son zamanlarda gerçekleştirdiği projeler ve yolların uzunluğu ile dikkat çekmektedir.

Büyükşehir Belediyesi’nin yollarının açılmasından asfalta kadar Başkent’e kazandırılmış en uzun yol 54,5 kilometre ile Haymana Bulvarı olmuştur. Başkent’in en uzun caddesi 11,7 kilometre uzunluğunda Doğukent Caddesi olurken de en uzun sokağı 1984. Sokak olarak kaydedilmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm bu cadde ve sokakların bakımını üstlenip en iyisini yapmaya çalışırken yeni rekorlar da gelmeye devam etmektedir. Öteki yandan da korkuluklardan levhalarına kadar çeşitli onarım ve bakım çalışmaları yapılmaktadır.

En Uzun Bulvar

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kuzey-Güney, Doğu-Batı yönlerinde açılan yollar içinde en uzun olarak belirlenen bulvar, Gölbaşı Ankara Caddesi’nden Haymana Bünyamin Adacı Caddesi’ne kadar devam eden 54,5 kilometre ile Haymana Bulvarı olarak belirlenmiştir.

Haymana Bulvarı’nı, sırasıyla Mevlana Bulvarı’ndan Kahramankazan ilçesinin çıkış yoluna kadar devam eden 49,4 kilometreyle Fatih Sultan Mehmet Bulvarı izlemektedir. Başkent’in üçüncü en uzun bulvarı ise Mamak Turgut Özal Bulvarı’ndan Elmadağ Çaykur Kavşağı’na kadar sürekli olan 33 kilometre ile 19 Mayıs Bulvarı olarak belirlenmiştir.

Caddelerden İse Doğukent Birinci Olarak Belirlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yollardaki “en”lerinde ise caddelerde de Doğukent Caddesi birinci sırada yer almaktadır.

Turan Güneş Bulvarı’ndan Mamak 19 Mayıs Bulvarı’na kadar sürekli olarak devam eden 11,7 kilometrelik bu cadde, Ankara’nın en uzun caddesi olarak kayıtlara geçmeyi başarırken, ikinci en uzun cadde Yenimahalle’de bulunan 9,3 kilometre ile İvedik Caddes ve üçüncü en uzun cadde ise 8,1 kilometre ile Ankara Caddesi olarak belirlenmiş ve kayıtlara geçmeyi başarmıştır. Enler arasına giren bu caddeler Ankara’nın en uzunları olarak ilk üçtedir.

Yenimahalle’de Bulunan 3 Kilometrelik En Uzun Sokak

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin verilerine göre Başkent’in en uzun sokağı ise Yenimahalle, Kardelen ve İlkyerleşim Mahalleri’nden geçmekte olan 2803 metrelik 1984. Sokak olarak belirlenmiştir. Bu sokağı ise Çankaya’da bulunan Başçavuş Sokağı ile Yenimahalle’deki 1782. Sokak izlemektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10