Ankara'nın Meşhur Yemekleri Nelerdir?

Ankara'nın meşhur yemekleri çorbaları, tatlıları nelerdir? İşte Ankara'nın meşhur lezzetleri.

Ankara 15.09.2020, 13:57
Ankara'nın Meşhur Yemekleri Nelerdir?

Ankara’ya kadar gelip de yöresel lezzetleri tatmadan olmaz diyenler için muhteşem yemekler bulunuyor. Kapsamlı olarak Ankara’nın yöresel lezzetleri listesine göz atılarak damak zevkine hitap eden lezzetler denenmelidir.

Eski çağlardan bugüne kadar Ankara birçok kültüre ev sahipliği yapmış ve yapmaktadır. Kentin pek çok ilçesinde bulunan yeme içme mekanlarında bu lezzetleri tatmak mümkündür.

Beypazarı Güveci

Geçmişte padişahlara özel olarak hazırlanan bu güveç 500 yıllık bir geçmişe sahiptir. 5 saat civarında pişirilen bu güveç etin doğada kendi besinini bulabilen canlılardan alınan etle yapılmaktadır. Ağızda dağılan bir lezzeti ve müthiş bir tadı vardır.

Çubuk Turşusu

Kornişon turşuya benzeyen bu turşu baştan sona kadar incelmeye devam etmektedir. Farklı türlerde salatalıklarla hazırlanmakta ve her yemeğin yanında yer bulunmaktadır. Ankara’nın yöresel yemeklerinin yanında çubuk turşusu her yiyeni mest etmekte ve her yemeğe yakışmaktadır.

İnceğiz Çorbası

Kuzu eti, nohut ve buğday karışımı ile hazırlanmakta ve çorba lezzeti ile kendine hayran bırakmaktadır. Bir de üzerine dökülen yağla birlikte lezzeti ikiye katlanmaktadır. Ankara’da ana yemekten önce başlangıç olarak tercih edilmektedir.

Entekke Böreği

Mayayla hazırlanmış hamura kıyma eklenir ve kurabiye biçiminde kapatılarak pişirilir. Bir nevi kapalı kıymalı börek ya da pişi de denmektedir.

Tatmak Tiridi

Mini bir kebap görünümünde olan tatmak tiridi içerisindeki çemenin etkisiyle de vazgeçilmeyecek tatlardan olmaktadır. İçindeki çemen ile kıymalı karışım her öğünde tüketilebilecek lezzet sunmaktadır.

Ankara Tava

Ankara’nın yöresel lezzetlerinden olan Ankara tava pirinç ile arpadan yapanlar tarafından ikiye bölünse de tadı değişmiyor. Bazıları kemikli kaburgadan yaptığı gibi bazıları kuşbaşı etten de yapabiliyor. Yanına da cacık, turşu, salata ya da hoşafla servis edilmesi gerekiyor.

Beypazarı Kurusu

İçinde bol tereyağı barındırması ve tarçın içermesi sebebiyle sert bir hamurdur. Çaya, kahveye batırılarak ya da üzerine çikolata sürülerek yenir. Bazıları da yanında peynir yemeyi tercih eder.

Öllüğün Körü

Eriştenin üstüne kavrulmuş kıyma eklenip hazırlanan bu yemek yoğurtla tüketilmektedir. Ankara’nın yöresel yemekleri arasında ilk sıralarda gelen yemek fırından çıkarıldıktan sonra ters çevrilmekte ve kare porsiyonlanmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35