Euro 37,58 %0,32
Dolar 34,23 %0,04
Sterlin 44,83 %0,44
Altın 2.870 %0,04

Ankara'nın 110 günlük suyu kaldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), şehir genelinde içme ile kullanma suyu sağlamakta olan barajlara hiç su gelişi olmaması durumunda 110 günlük suyun bulunduğunu açıkladı.

Resim fyxtZfdinO

"Ankara'nın 110 günlük suyu kaldı"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), şehir genelinde içme ile kullanma suyu sağlamakta olan barajlara hiç su gelişi olmaması durumunda 110 günlük suyun bulunduğunu açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden gelen açıklamaya göre, 2 Ocak itibarı ile barajlarda bulunan toplam su miktarının 331 milyon 345 bin metreküp olduğu açıklandı.Yani açıklamalara göre Ankara'nın 110 günlük suyu kaldı.

Açıklamada kendi görüşlerine de yer verilen Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (ASKİ) Erdoğan Öztürk, su tüketiminin dikkatli olması gerektiğine ve suyun önemine dikkati çekti. Barajların doluluk oranlarının yüzde 20,91 olduğunu belirten Öztürk, "Geçen seneye göre 13 milyon 469 bin metreküp daha az miktarda su bulunuyor. Barajlara hiç su gelişi olmaması durumunda 110 günlük suyumuz kaldığını söylemek mümkün. Suyumuzun her bir damlası oldukça kıymetli" ifadelerine yer verdi.

Öztürk, Ankara'nın çevresinde yer alan ve kentin bütün bir su ihtiyacını karşılayan Çamlıdere, Eğrekkaya, Kurtboğazı, Çubuk 2, Akyar, Kavşakkaya ile Elmadağ Kargalı barajlarındaki suyun toplam hacminin 1 milyar 584 milyon 555 bin metreküp olduğunu belirtti. 

"Günde Kişi Başı Tüketim 250 Litreden Fazla"

Ankara'da kişi başı günlük olarak tüketilmekte olan su miktarının, kayıp ile kaçak su durumları da eklendiğinde 250 litrenin üstüne çıktığını söyleyen Öztürk, şunları da sözlerine ekledi:

"Küresel su krizinden ne yazık ki başkentimiz de payına düşeni bu süreçte alıyor. Bu sene oldukça fazla kurak ve yağışsız bir sene geçiriyoruz. Üzerine salgın şartları da eklendiği zaman hijyen hassasiyeti ve artan su gereksinimine bağlı olarak barajlar alarm vermekte. Bu sene kişi başı su tüketim oranları pandemi sebebiyle daha da yüksek. Hijyen kurallarına mutlaka dikkat etmek gerekiyor ancak suyumuzu her zamankinden daha tasarruflu bir şekilde kullanmaya da özen göstermek zorundayız."

<