Ankara-Niğde Otoyolu'nun Tamamı Hizmete Girdi

Ankara-Niğde Otoyolu'nun, 113 kilometre uzunluğundaki otoyol ile 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kısmı da açıldı ve böylece hizmet verilmeye başlandı.

Ankara 18.12.2020, 14:19 İrem Durak
Ankara-Niğde Otoyolu'nun Tamamı Hizmete Girdi

Ankara-Niğde Otoyolu'nun Tamamı Hizmete Girdi

Ankara-Niğde Otoyolu'nun, 113 kilometre uzunluğundaki otoyol ile 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kısmı da açıldı ve böylece hizmet verilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül'de tören ile açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun, 113 kilometre uzunluğundaki otoyol ile 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci hattı da açıldı ve Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamı hizmete girdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Alayhan gişelerde gerçekleştirilen törende, Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu'nun Türkiye'deki önemli ulaşım yatırımlarından biri olduğunu söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamı hizmete girdi.

Türkiye'nin yüksek ve iddialı hedefleri sayesinde önlenemez büyüme ile gelişme içerisinde bulunduğunu söyleyen Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, atılımcı geleneğimizi güçlendirmekle geleceğe emin adımlar ile ulaştırma sorumluluğu yükünü omuzlarımızda taşıyoruz. Her görevi şevk ve azimle yerine getirerek, birçok projeyi tamamlıyor, birçok yeniliğin de başlangıcını yapıyoruz. Yenilikçi projelerimizden biri olan Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu'nu da bu inanç ve kararlılık ile tamamladık. 4 Eylül 2020 tarihinde otoyolumuzun 1. ve 3. kısımlarını hizmete açmıştık. 152 kilometre uzunluğunda bulunan otoyolumuzun 2. Kısmını da tamamladık" şeklinde konuştu.

Karaismailoğlu, yolun ana kontrol merkezinden yönetileceğini ve yol boyunca araç sürücülerine güvenlik amaçlı uyarlarda bulunulacağını belirtti.

Yol Güzergahı Boyunca 6 Milyonun Üzerinde Fidan Dikilecek

Yapılan her bir yeni projenin egzoz emisyonlarının düşürülmesine katkısı olmasının yanında farklı çevreci niteliklerinin bulunmasına da çaba gösterdiklerini belirten Karaismailoğlu, "Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu Projesi'nde gerçekleştirilen peyzaj işleri kapsamında, güzergah boyu toplam 12 milyon 500 bin metrekarelik alana peyzaj uygulamaları yapılmıştır. Bir milyon 819 bin metreküp alana da bitkisel topraklar serilmiştir. Güzergahımız boyu toplam 6 milyon 462 bin fidan, çalı grupları ile yer örtücüler bulunan bitki dikimleri devam edecektir." İfadesine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bütün bu özellikleriyle Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu, ülkemizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için hiçbir engel tanımayacağımızın, ne yapılırsa yapılsın dünyanın en büyük projelerini hayata geçirmeye devam edeceğimizin, Türkiye'nin bölgesinin lider ülkesi olduğunun ispatıdır. Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu'nun ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başarılı çalışmalarından dolayı mühendisinden işçisine kadar bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törene telekonferans yöntemi ile katılım sağladı.

Konuşmalarından sonra Bakan Karaismailoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile açılışı yaptı. Karaismailoğlu, açılışın ardından makam aracının direksiyonuna geçip bitirilen Ankara-Niğde Otoyolu'nda bir süre araba sürdü.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24