Ankara İl Sağlık Müdürü Akelma Açıklama Yaptı

Ankara İl Sağlık Müdürü Akelma: "Servis yataklarında doluluk oranımız yüzde 55, yoğun bakımlarımızda doluluk oranımız yüzde 70" .

Ankara 16.09.2021, 15:49 İrem Durak
Ankara İl Sağlık Müdürü Akelma Açıklama Yaptı

Ankara İl Sağlık Müdürü Akelma Açıklama Yaptı

Ankara İl Sağlık Müdürü Akelma: "Servis yataklarında doluluk oranımız yüzde 55, yoğun bakımlarımızda doluluk oranımız yüzde 70" .

"2021 senesine Ankara'da 12 gebe Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi, tamamı aşısız" . Ayrıca "Ankara'daki vaka sayılarına baktığımız zaman, bizim 1 ay öncesine göre vaka sayılarımızda bir artış meydana geldi."

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zülfikar Akelma, "Genel olarak bir doluluk oranı vermek gerekecekse, Ankara'da bulunan tüm genel servis yatakları bakımından doluluğumuz yaklaşık olarak yüzde 55, yoğun bakım yatakları bakımından da doluluğumuz yüzde 70. Ancak burada Covid'den ziyade non Covid (Covid dışı) gereksinimi olanlar da bulunuyor. Burada önemli olan şey, vaka sayılarının yükselmemesi" şeklinde konuştu.

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Akelma, basın mensuplarına Ankara’nın güncel durumu ile alakalı olarak değerlendirmeler gerçekleştirdi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Akelma, Ankara'daki hastane doluluk oranlarını, aşılama oranlarını ve şehirdeki Covid-19 vaka seyri için değerlendirme yaptı. Akelma, "Ankara şehrimizde aşılama çalışmaları en başından beri çok yoğun, çok etkin bir aşılama sürdürüyoruz. Yalnızca hastanelerimizde değil, vatandaşa ulaşma bakımından ad aşılamanın başladığı dönemlerde Organize Sanayi Bölgelerinde aşılamalar gerçekleştirdik. Ondan sonra yine meydanlarda; Kızılay Meydanı, Hacı Bayram Veli Camii Meydanı gibi alanlar içerisinde, yine Esenboğa Havaalanı, AŞTİ, YHT Tren Garı gibi alanlarda da aşılamalarımız sürüyor. Bunun dışında da yatağa bağlı olan ve bir şekilde yataktan çıkması mümkün olmayacak vatandaşlarımızı da evde aşılamayı sürdürüyoruz. Aşılama konusunda hakikaten çok iyi bir noktaya geldik. En başından beri Ankara'daki aşılama oranı hep Türkiye ortalamasının üzerinde seyretti. Şu anda da 18 yaş ve üzerindeki aşılama oranımız tek dozda yüzde 87 iki dozda ise yüzde 70. Dolayısıyla bu rakamlar bizim için oldukça umut verici rakamlar. Biz bundan şunu çıkarıyoruz, Ankara halkının aşı ile ilgili olarak bir tereddüttü bulunmuyor. 18 yaş ve üzeri aşılamada yüzde 100 bir hedefimiz yer alıyor" ifadelerine yer verdi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Akelma, "Ankara şehrimiz aynı zamanda bir yükseköğrenim, bir üniversite şehri. Ankara’da 19 tane üniversite bulunuyor ve dolayısıyla buralara önümüzdeki günlerde gençlerimiz gelip yerleşecek. Tabi burada Ankara'ya gelecek olan gençlerimiz için lütfen aşınızı olun diyoruz. Yani şunu söylüyoruz, 'Önce aşıya, sonra kampüse' bu bizim için oldukça önemli. Çünkü aşılama yükselmediği müddetçe biz bunun üstesinden gelemeyeceğiz" şeklinde konuşma yaptı.

"Ankara'daki bütün genel servis yatakları bakımından doluluğumuz yaklaşık olarak yüzde 55, yoğun bakım yatakları bakımından da doluluğumuz yüzde 70"

Geçen yıl Covid-19 haricinde hastanelere gerçekleşen başvuruların daha az olduğunu anımsatan Akelma, "Son 1 ay içerisinde vakalarımız belli bir plato çizmiş olsa da hastanelerdeki yatış oranlarımızda aşırı değil, ama kontrollü bir artış bulunuyor. Burada ihtiyaç oldukça biz de hastanelerimizdeki Covid kapasitelerimizi kontrollü bir biçimde yükseltiyoruz. Şu an da bizim yoğun bakım bekleyen, yatış bekleyen hastalarımız ile alakalı olarak hiçbir sorun bulunmuyor. Burada ihtiyaç olduğunda Ankara genelinde hızlı bir biçimde bunu yönetiyoruz. Genel olarak da bir doluluk oranı vermek gerekirse, Ankara'daki tüm genel servis yatakları bakımından doluluğumuz yaklaşık yüzde 55, yoğun bakım yatakları bakımından da doluluğumuz yüzde 70. Ancak burada Covid'den ziyade non Covid (Covid dışı) ihtiyacı olanlar da bulunuyor. Burada önemli olan şey, vaka sayılarının artmaması" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04