Ankara Gençlik Parkı açık mı? Tüm detaylar…

Ankara Gençlik Parkı şehrin göbeğinde yer alan 275 bin m2’lik bir alana kurulan ve vatandaşlar tarafından sık bir şekilde ziyaret edilen tarihi parklardan biri olarak bilinmektedir.

Ankara 12.01.2021, 17:30 İrem Durak
Ankara Gençlik Parkı açık mı? Tüm detaylar…

Ankara Gençlik Parkı açık mı? Tüm detaylar…

Ankara Gençlik Parkı şehrin göbeğinde yer alan 275 bin m2’lik bir alana kurulan ve vatandaşlar tarafından sık bir şekilde ziyaret edilen tarihi parklardan biri olarak bilinmektedir. Gençlik Parkı içinde çay bahçeleri, restoran, opera salonu, lunapark ve nikah salonları gibi eğlenmeye dayalı olan birçok aktivite bulunmaktadır. Gençlik Parkı içinde yapılacak aktiviteler arasında birçok farklı şey bulunmaktadır.

1936 senesinde inşasına başlanmış olan Ankara Gençlik Parkı’nın yapımı 7 sene boyunca devam etmiş ve 19 Mayıs 1943 senesinde kapılarını misafirlerine açarak hizmet vermeye başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kentsel parklarından biri olarak bilinen Gençlik Parkı 2000’li senelerde ilgisiz bırakılmış ve 2007 yılında da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da tekrar projelendirilmiş ve baştan aşağı tekrar inşa edilmiştir. 6 farklı giriş kapısı bulunmakta ve Gençlik Parkı çevresinde 19 Mayıs Stadyumu, Ankara Arena Basketbol sahası ve Ankara Tren Garı yer almaktadır.

Genel olarak yaz aylarında sık bir şekilde ziyaret edilen Ankara Ulus Gençlik Parkı açık mı? işte detaylar…

Renkli görüntülere ve nezih bir ortama sahip olan Gençlik Parkı şehrin stresinden biraz uzaklaşmak ve sakinlik arayanlar için parkın yürüme yolunda uzun turlar atmak isteyenler için oldukça güzel bir yerdir. Yürüyüşlerde havuz etrafında dinlenmek ve fıskiye şölenlerini seyretmek isteyenler için güzel bir seçim olacaktır.

İçinde Neler Bulunuyor?

Lunapark oldukça kalabalık olan ve içinde türlü türlü oyuncakların yer aldığı alanlardandır. Girişi ücretlidir. Ayrıca Gençlik Parkı’nın içinde opera binası, rekreasyon alanı, tiyatro binası, gençlik merkezi, belediye kabul salonu, küçük yapılar ve kapalı otopark bulunmaktadır. Ayrıca 43 adet büfe ve çay bahçesi ile pastaneler de yer almaktadır.

Gençlik Parkı’na sabah saatlerinde 10.00 ile 22.00 arasında ziyaretçi alınıyor ve giriş ile çıkış saatleri mevsime bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Herhangi bir giriş ücreti de alınmıyor. Giriş ücreti park içinde yer alan Lunapark için geçerli. Lunaparka giriş ücreti de 0,5 kuruş gibi cüzi bir miktar. Ancak bu ücret oyuncaklara biniş ücretlerini kapsamamakta.

Nerede Bulunuyor?

Ulus’ta yer alıyor ve Ulus Meydanına 5 dakika yürüme mesafesinde yer alıyor. Gençlik Parkı’na varmak için birden fazla seçenek yer alıyor. Parka ulaşabilmek için en kolay yol Ankara Metrosu’dur. Ulus Durağı çıkışında Gençlik Parkı çıkış kapısı yer almaktadır. Oradan da giriş sağlamak mümkündür. Otobüs ile gitmek istenirse Opera durağında inildiğinde kısa bir yürüyüşten sonra ulaşmak mümkündür.

Adres:

Ulus gençlik parkı

Adres: Doğanbey Mahallesi, Hisar Parkı Cd., 06050 Altındağ/Ankara

Yorumlar (2)
Affe 3 yıl önce
Açık mi
Ceren 3 yıl önce
Gençlik parkı acikmi?
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04