Ankara Dolmuş Fiyatları Ne Kadar Oldu? Güncel Fiyatlar Ne Kadar?

Toplu Ulaşıma Türkiye genelinde zam talebi sürekli olarak devam ediyor. Artan maliyetlerden ötürü zarar ettiklerini belirten toplu taşıma hizmeti veren paydaşlar zam istiyor. Peki zam gelirse eğer yeni fiyatlar nasıl olacak? Ankara da Dolmuş fiyatları ne kadar olduğunu bizden öğrenin.

Ankara 07.12.2021, 09:15 Mehmet Kurt
Ankara Dolmuş Fiyatları Ne Kadar Oldu? Güncel Fiyatlar Ne Kadar?

   Ankara’da da toplu ulaşıma zam isteği haberi geldi. Tükriye genelinde artan fiyatlarla başa çıkmak giderek zorlanırken geçim derdi de büyümeye başladı. Altın, döviz kuru, ev, temel gıdaya gelen zamların ardından akaryakıta da zam gelmeye devam ediyor. Tüm dünyada ciddi bir şekilde yükselişe geçen akaryakıt cep yakmayı sürdürüyor. İnsanlar fiyatlara isyan ederken zam haberleri de sürekli olarak geliyor. Son olarak toplu ulaşıma Ankara’dan zam talebi geldi.

Ankara'da Zamlı Metro, Otobüs, Dolmuş ve Aktarma Ücreti Bilet Fiyatları Kaç TL’ye Çıkacak?

   Akaryakıt fiyatlarına sürekli olarak yansıtılan zamlar tolu ulaşıma zam isteğini de beraberinde getirdi. Ankara'da toplu ulaşım ücretleri ne kadar, yol parası zammı hangi tarihte, Ankara dolmuş fiyatları, aktarma ücreti, otobüs bileti fiyatları ne kadar?

Toplu Ulaşıma Zam İsteği Geldi

   Bütün dünyada meydana gelen akaryakıt fiyatlarındaki zamlardan ötürü Türkiye'de de eşel mobil sistemi için uygulanan ÖTV rakamı tüketildiğinden pompaya yansımaya başlamıştı. LPG, benzin ve motorinin fiyatlarında peş peşe zam yansıtılırken toplu ulaşım ücretlerine zam gündeme gelmeye çoktan başlamıştı.

   Zam yağmuru ile geçim derdi giderek büyüyen ve ağır bir hale düşen vatandaş yol parası zammı ile bir kere daha isyan bayraklarını çekiyor. Ankara'da toplu taşıma ücretleri için zam istendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçeye başvurarak otobüs ve minibüslerle toplu taşıma hizmeti veren paydaşlar zam isteklerinde bulundu.

Ankara'da Toplu Ulaşıma Zam Gelecek Mi, Bilet Fiyatlarına Zam Olacak Mı?

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği(TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri(ÖHO) Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş ve Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer tarafından imzalanmış olan ortak dilekçe ile birlikte akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar sonrasında toplu taşıma ücretleri için de zam talebi geldi.

4 Şubat 2016 tarihinden bu zamana kadar 1,75 TL olarak fiyatlandırılan indirimli tarife ile 1 Eylül 2019 tarihinden bu zamana kadar ise tam bilet ücreti olarak 3,25 TL uygulandığı ifade edilerek "Ekonomik kriterlerin her sene periyodik olarak yansıtılması durumunda, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren uygulanması istenen tam bilet ücretinin 6.55 TL, indirimli bilet ücretinin ise 4.5 TL olması gerekli olarak görülmektedir. Ankara’da hizmet veren tüm toplu taşıma esnafımız, bugüne kadar bütün işletme ve yatırım maliyetlerini kendi öz kaynaklarından karşılamak zorunda bırakılmış ve ekonomik olarak yarınlarını tüketmiştir" şeklinde konuşmalar yapılarak zam isteği bir kez daha ifade edildi.

Zam Talebi Kabul Görürse Ankara'da Tam Bilet 6 TL, Dolmuş İndi Bindi Ücreti 6 TL, Uzun Hat Ücreti 7 TL’ye Yükselecek

Verilmiş olan yazılı dilekçede "1 Kasım 2021 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, EGO tarafından uygulanan tam bilet tarifesinin KDV dahil 6 TL, indirimli bilet tarifesinin KDV dahil 4 TL, aktarma bilet tarifesinin KDV dahil 4 TL, minibüsler için merkez hatlarda güzergâh ve yolcu ayırt etmeksizin 6 TL, uzun hatlarda 7 TL olarak uygulanmasını talep etmekteyiz" şeklindeki ifadelere yer verilmiş ve talep edilen fiyatlar açıklandığında da bu fiyatların talep edilmesi durumunda aktarma kullanan bir işçinin tek defada ödeyeceği tutar 10 TL , gidi dönüş ödeyeceği günlük yol parası ise 20 TL olarak belirlenecek.  

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04