Ankara'dan Günübirlik Nereye Gidilir?

Ankara'dan günübirlik olarak gidip güzel vakit geçirilebilecek yerleri listeledik.

Ankara 19.09.2020, 11:14
Ankara'dan Günübirlik Nereye Gidilir?

Şehir hayatından sıkılan, tatil günlerini değerlendirmek isteyen ve yoğun günlerden sonra kafa dinlemek için Ankara’dan uzaklaşmak isteyenler için Ankara etrafında oldukça güzel yerler bulunmakta.

Aceleci yoğunluk, kalabalık ve beton yığınlarından sıkılanlar için Ankara’dan yola çıkacakları güzel rotalar bekliyor. Bu rotaların uzaklıkları, insanların biriktirecekleri anıları ve daha güzel vakit geçirmeleri için yazıda vermeye çalıştık. İşte Ankara’dan yola çıkanların gidebilecekleri güzel yerler.

Ankara’dan Günübirlik Gidilebilecek Yerler

Beypazarı

Ankara’nın bir ilçesi olan Beypazarı Ankara merkeze yaklaşık olarak 100 kilometre uzaklıkta yer alırken Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtıyor. Zengin yemek kültürü de ön plana çıkarken günübirlik rotaların en unutulmaz anlarını yaşatıyor.

Beypazarı’na İnözü Vadisi’nde temiz havaya karşı kahvaltı, yürüyüş ve doğanın tadı çıkarılabilir. Beypazarı’nda ayrıca sevimli hediyelik eşyaların bulunduğu dükkanlarda alışveriş yapılabilir ve tarihe, sanata tanıklık edilebilir. Ayrıca Beypazarı Yaşayan Müze ziyaret edilerek ruha iyi gelecek yolculuğa çıkılabilir.

Akçakoca

Minik ve sevimli bir sahil kasabası olan Akçakoca 35 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir ve muhteşem bir doğası vardır. Kış mevsimindeki durağanlığı üstünden atmak için harika destinasyonlar vardır.

Ankara’ya uzaklığı da 275 kilometre olan Akçakoca hem yaz hem de bahar ayları için uygun olarak tarih evleri, zengin bitki örtüsü ve şelaleleri ile bahar rotası için tercih edilebilecek muhteşem rotalardandır.

Karasu

Akçakoca’ya 40 kilometrelik mesafede olan Karasu Karadeniz’de sahiliyle huzur veren ilçelerdendir. Manzarası ile ünlü olan ilçe Ankara’ya 310 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Karasu Plajı ziyaretçilerini beklerken bahar aylarında da harika olan Maden Deresi’nde doğadaki huzur sesine kulak verilmesine vesile oluyor.

Maden Deresi’ni ziyaret edenler böğürtlen toplayıp uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilmektedir. Ayrıca tereyağı ile pişirilen alabalığın tadına bakmak da iyi bir tercih olacaktır.

Göynük – Bolu

Bolu’nun ilçesi olan Göynük tarihi havası ve mimarisiyle dikkat çeken Osmanlı kasabalarından biridir. Sahip olduğu tüm tarihi yapılar ve evlerin korunması için SİT alanı ilan edilmiş ve Ankara’ya 220 kilometrelik mesafede yer almaktadır. Sünnet Gölü’nün kenarında uzunca doğa yürüyüşleri, pikniği ve konaklama tercihleri Göynük’te huzurlu zamanlar geçirmek için misafirlerini bekliyor.

Ayrıca günübirlik olarak gezilebilecek diğer yerler de Ankara’nın ilçeleri olmaktadır. Kızılcahamam, Gölbaşı, Haymana tarihi ve kültürü ile ziyaretçilerini beklemektedir. Özellikle Kızılcahamam’daki kaplıcalar yıl içinde birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Ayrıca Safranbolu ve Kuzuluk Ankara’dan uzaklaşmak isteyenleri karşılayan şirin yerlerdir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10