Ankara'daki Hayvanat Bahçeleri

Ailecek ve sevdikleriniz ile gidebileceğiniz Ankara'daki hayvanat bahçelerini listeledik.

Ankara 10.08.2020, 10:31
Ankara'daki Hayvanat Bahçeleri

Hafta sonlarını değerlendirmek isteyen Ankaralılar genel olarak soluğu hayvanat bahçelerinde alıyor. Ankara’daki farklı noktalarda yer alan hayvanat bahçeleri özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Hayvanat bahçeleri vatandaşlar için AVM yerine gidilecek önemli yerler arasında gösteriliyor. Peki Ankara’da bulunan hayvanat bahçeleri nerededir? Hayvanat bahçelerinde hangi türler yaşamaktadır?

Ankara’da Bulunan Hayvanat Bahçelerinin Adresleri

  1. Ankara Zoo: Anafartalar, Atatürk Forest Farm, 06050 Altındağ/Ankara.
  2. Sincan Hayvanat Bahçesi ve Mesire alanı adresi: Akşemsettin, Gökhan Sk. No:1, 06934, Sincan/Ankara
  3. Ceylanlar Parkı: Kavacık Subayevleri, Park İçi Yol, 06135, Keçiören/Ankara
  4. Doğa Dostları Parkı: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, S. Saltoğlu Blv., 06810 Yenimahalle/Ankara
  5. At Çiftliği Hayvanat Bahçesi: Gümüşyayla, 06145 Çubuk/Ankara
  6. Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı: Uyanış Mh., Aşıkpaşa Cad., 06300 Keçiören/Ankara

Hayvanat Bahçelerinde Bulunan Türler

Genellikle hafta sonları Ankaralıların uğrak alanı olan hayvanat bahçeleri daha yoğun zamanlar geçiriyor. Vatandaşlar AVM’ler yerine hayvanat bahçelerini tercih ediyor. Özellikle sıcak günlerde ziyaretçi akınına uğrayan hayvanat bahçelerinde birçok farklı türde hayvan bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Sincan Evcil Hayvanlar Parkı ve Mesire Alanı’nda 60’tan fazla tür bulunuyor. Bu türler arasında kedi, tavşan, deve kuşu, tavus kuşu, lama, deve gibi hayvanların yanı sıra geyik, tilki ve maymun gibi vahşi yaşama ait hayvanlar da yer alıyor. Farklı türden hayvanlara ev sahipliği yapan hayvanat bahçelerinde türler artırılmaya çalışılıyor.

Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’nda da özellikle akvaryum balıkları, kümes hayvanları çeşitleri bulunmaktadır. Parkta 90 farklı türde canlı yaşamakta ve kanatlı türleri ağırlıklı olarak bulunmaktadır. Shetlandmidilli, eşek, Lama, kanguru, tek hörgüçlü deve, Amazon papağanı, yerli koyun, Ankara keçisi, Cüce keçi, Ceylan, 12 çeşit tavuk, 7 çeşit sülün, iguana, taçlı turna, ördek çeşitleri, flamingo, kınalı keklik, çin kazı, beyaz kuğu, Ankara kedisi, devekuşu, tavşan, guine apig, hindi, tavus kuşu (beyaz ve mavi), beçtavuğu, muhabbetkuşu, sultan papağanı, jaco papağanı, Aras Macaw, cennet papağanı, hint bülbülü, kanarya ve 25 çeşit balık (çiklit ,tropikal ve labirent grubu, tatlı su köpek balığı ve su kaplumbağası) yer almaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35