Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 21 bina tahliye edildi

Ankara'da bir inşaat çalışması, binaların temelinin kaymasına neden oldu.

Ankara 10.04.2021, 10:54 İrem Durak
Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 21 bina tahliye edildi

Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 21 bina tahliye edildi

Ankara'da bir inşaat çalışması, binaların temelinin kaymasına neden oldu. Ortaya çıkan tehlikeden ötürü 21 bina tahliye edildi. İnşaat çalışmasını gerçekleştiren müteahhit ise gözaltına alındı. Mahalle sakinleri müteahhitin, "Arsa benim, istediğim şekilde kazırım" dediğini söyledi. Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 21 bina tahliye edildi.

Ankara'da, inşaat çalışması sebebi ile 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma meydana geldi. Bundan ötürü toplamda 21 bina, çökme tehlikesine karşı tahliye edildi.

Olay, Çankaya ilçesine bağlı bulunan İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta yaşandı. Mektep Sokak'ta bir arsada inşaasına başlanan binanın çalışma esnasında temel kazısının bitişiğinde yer alan Altay Sokak'taki 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluştu. Binanın temelinde boşluk oluşması ile birlikte çökme tehlikesi yaşandı. Bina sakinleri, gelen çatırtı sesleri ile büyük panik yaşadı. İhbar üzerine polis, AFAD, itfaiye, UMKE ile belediye ekipleri bölgeye geldi. Polis ekipleri, yıkılma riskine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi başlattı. Çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Açelya Apartmanı ile birlikte toplamda 21 bina boşaltıldı.

Bakan Soylu ile Vali Şahin Olay Yerine Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Valisi Vasip Şahin, çökme riski oluşan bölgeye gelip oradaki yetkililerden bilgi aldı. Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da telefon ile arayıp olayla alakalı olarak kısa bir görüşme yaptı.

Müteahhit Gözaltında

Diğer taraftan, Mektep Sokak'ta bulunan inşaatın müteahhidi ile kepçe operatörünün gözaltına alındığı bilgisi verildi. Konaklayacak yeri olmayan mahalle sakinleri, Ankara Valiliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine getirildi. Misafirhanelere gelmek istemeyenlerin bekleyişinin ise devam ettiği öğrenildi. Burada bekleyen vatandaşlara ve ekiplere çorba ikramı gerçekleştirildi.

Mahalle sakinlerinden Arif Demir, büyük iş makineleri ile hafriyat alınmasından dolayı, Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma meydana geldiğini ve binanın uçuruma doğru kaymaya başladığını belirtti.

Tahliyesi gerçekleştirilen binalardan birinde yaşayan Rıza Odabaşı ise "Binanın temelinde altta bulunan inşaat sebebiyle kazı yapıldı. Bir arkadaşım bize binanın yer aldığı sokakta asfaltta açılma olduğunu söyledi" ifadelerine yer verdi.

"İstediğim Gibi Kazımı Yaparım"

Öte yandan, kayma yaşanan bina sakinleri, inşaat çalışması başladığında müteahhit ile görüşme yaptıklarını ancak müteahhidin, 'Kendi arsam istediğim gibi kazımı gerçekleştiririm' ifadesini kullandığını söyledi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03