Ankara'da Tek Başına Yapılacak Şeyler

Tek başına gezmeyi seven kişiler için Ankara'da aktivite önerilerinde bulunduk.

Ankara 24.09.2020, 12:56
Ankara'da Tek Başına Yapılacak Şeyler

Ankara oldukça fazla kafe, restoran ve gezilecek yere sahip olan büyük şehirdir. Ankara’da kafasını dinlemek isteyenler, kaçamak yapmak isteyenler için oldukça güzel yerler bulunmaktadır. Kişi ne istediğine ve nereye gitmek istediğine karar verdikten sonra geriye uygulamak kalıyor. Ankara tarihi, kültürel, yöresel, sanatsal ve modern birçok yere sahip olduğu gibi mevsimlere de uygun yerleri çok fazladır.

Ankara’da Tek Gidilebilecek Yerler

Ankara oldukça geniş bir alana kurulu bir yerken yaz kış gezilebilecek birçok yeri mevcuttur. Tek başına gezmek isteyenler için öneriler;

Tarihi bir geziden hoşlananlar için öncelik Anıtkabir olabilir. Ata’yı ziyaret etmek, çevreyi fotoğraflamak isteyenler için güzel bir seçim olabilir. Ayrıca müzeler, ören yerleri ve tarihi mekanlar, ilçeler iyi bir fikir olabilir.

Sanatsal gezilerden hoşlananlar için öncelik sanat müzeleri, tiyatro, konser alanları ve açık hava gösterileri olabilir.

Doğayla iç içe olmak isteyenler mutlaka parkları ve bahçeleri ziyaret etmelidir. Seğmenler Parkı, Kuğulu Park’ın ziyaret edilmesi, çimenlere uzanıp etraftaki sesi dinlemek oldukça huzur verecektir.

Romantik yemek yemek isteyenler için Ankara’da oldukça güzel mekanlar bulunmaktadır. Fige Restoran, Niki Restoran, Louise Vafe Brasserie&Loft doğru tercih olabilir. İlk buluşmalar, özel günler ve romantik zaman geçirmek isteyenler için etkili yerler olabilir.

Kitap okumak isteyenler için Ankara’da sessiz mekan bulmak zor olsa da kulaklığı takıp çimenlere oturmak, arabası olanlar için Eymir ve Mogan Göllerinin etrafında kitap okunabilir. Ayrıca kitap okunabilecek kafeler de mevcuttur ve bu kafelerde oturup etrafın ambiyansında hayal kurarak kendini kitaba kaptırmak için harika olacaktır.

Çocuğu ile vakit geçirmek isteyenler için elbette mekan seçimi daha dikkatli yapılmalıdır. Ancak Ankara’da olup da çocuğunu gezdirmek isteyenler için harika bir seçim bulunmaktadır. Bu da Ankara Hayvanat bahçesidir. Hayvanat bahçesi hem çocukların hayvanları tanıması hem de hayvan sevgisinin aşılanması için harika bir seçenektir.

Kamp yapmak isteyenler mutlaka Eymir ve Mogan Göllerini tercih etmelidir. Göl kenarında özellikle sonbaharın başında harika vakit geçirmek mümkündür.

Sinemaya gidip nostalji yapmak isteyenler için muhteşem bir seçenek vardır ve o da açık hava sinemasına gitmek olacaktır. Ankara’da yaz akşamları açık havada sinema gösterimi yapılmakta ve insanların farklı duygular içerisine girmeleri sağlanmaktadır.

Ankara’da yürüyüş ve alışveriş yapmak isteyenler için mutlaka Tunalı Hilmi Caddesi, Paris Caddesi, Arjantin Caddesi ve Kızılay Meydanı seçilmelidir. Yalnız başına bu caddelerde bulunan mekanlardan alışveriş yapmak da bazı insanlara oldukça iyi gelmektedir.

Yorumlar (1)
Birisi 3 yıl önce
Yararlı
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11