Ankara'da Sevgili İle Gidilebilecek Yerler

Sevgilin ile Ankara'da gidebileceğin güzel yerleri senin için derledik. Maşallah size :)

Ankara 07.08.2020, 10:12 07.08.2020, 14:17
Ankara'da Sevgili İle Gidilebilecek Yerler

Ankara Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasındadır ve her türlü fikre, zevke ve isteğe cevap verebilecek sayılı şehirler arasındadır. Tarihi yapıları, parkları, kafe ve restoranları, açık hava sinemaları ve doğasıyla ilgi çekmektedir. Biraz daha dışarıdan resmi görülse de Ankara birçok insanın hayran kaldığı tarihi yapılara sahiptir. Sevgilisi ile gezmek isteyenlerin her türlü isteğine cevap verecek niteliktedir. Tiyatro, sinema alanları, müzeler, ören yerleri, anıtkabir, şehitlik ile camileri insanları çekmektedir.

Sessizliği sevenler için merkezden uzakta çeşitli parklar önerilirken, hareketli hafta sonu için ise tiyatro, sinema ve canlı müzik önerileri yapılabilir. Ankara gece hayatıyla da oldukça bilinen ve takip edilen durumdadır. Gidilecek, gezilecek yerler ise sevgililerin tamamen neyi istediklerine bağlıdır. Biz de Ankara’da sevgiliyle gidilecek yerleri derledik.

Ankara’da Sevgiliyle Görülmesi Gereken Yerler

Müze gezmeyi sevenler için; Çengel Han Rahmi Koç Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, tarihte yolculuk yapmayı sevenler için İlk Meclis ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, elbette ki herkesin mutlaka gitmek istediği ve görmesi gereken yerlerden biri olan Anıtkabir tercih edilebilir.

Ankara’nın en bilindik ve şöhrete sahip caddelerine gitmek ve yürüyüş yapmak isteyenler için; Karanfil 7. Cadde, Tunalı Hilmi Caddesi gibi yerler hem buluşma hem de günü keyifli geçirme mekanlarıdır. Ayrıca Atakule’yi atlamamak gerekir. Ankara’nın tepeden görüntüsü ve manzarasını izlemek isteyenler için müthiştir.

Parklara gitmek ve eğlenmek isteyenler için ise; Gençlik Parkı, Harikalar Diyarı ve tabi ki kesinlikle atlanmaması gereken yer olan Kuğulu Park sıralanabilmektedir. Ayrıca sayılabilecek olan diğer parklar da Abdi İpekçi Parkı, Güvenpark, Ankara Botanik Parkı, Seğmenler Parkı, Göksu Park, Kurtuluş Parkı gibi yerler bulunmaktadır.

Piknik yapmak ve kafa dinlemek isteyenler için de Mogan Gölü kenarı iyi bir öneri olacaktır.

Dini alanları gezmek isteyenler içinse Kocatepe mutlaka görülmelidir. Hacı Bayram Veli Camii de namaz kılmak için en ideal seçeneklerdendir.

Gezerken yorulan, acıkan ve soluklanmak isteyenler için de Estergon Kalesi tercihi yapılabilir. Çeşitli ülkelerin sofrası ve mekanın manzarası iyi bir yemek keyfi yaşatıyor.

Hayvanları ziyaret etmek içinse Atatürk Orman Çiftliği iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca oradaki dondurmayı yemeden de dönmemek gerekir.

Seçenekleri daha da çoğaltmak uzaklara gitmeyi sevenler için uygundur. Tuz Gölü ziyareti ve Beypazarı Evleri görülebilir. Ayrıca Ankara’da farklı aktivite yapmak isteyenler için buz pateni yapmak ve teleferiğe binmek gibi keyifli aktiviteler de listeye mutlaka eklenmelidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08