Ankara'da Kaz Eti Nerede Yenir Ve Nerede Satılır?

Kaz eti yemeyi seven Ankaralılar için Ankara'da kaz eti satan yerleri ve kaz eti yenilecek yerleri listeledik.

Ankara 10.08.2020, 10:58
Ankara'da Kaz Eti Nerede Yenir Ve Nerede Satılır?

Türkiye’de kaz yetiştiriciliğinin merkezi Kars olarak biliniyor. Kars’ta çiftlikler her sene yeni sezona hazırlanıyor. Bahardan sonra meralarda kaz sürüleri besleniyor ve ekim ayının gelmesiyle de besiye çekiliyor.

Kaz besiciliği büyük emek isterken lezzetiyle ünlü olan Kars kazı ile ilgili de büyük çaba sarf ediliyor. Kaz eti Kars’ta kış aylarının en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Kazların kesilip etlerinin satışa sunulması yaklaşık olarak Kasım ayı itibari ile başlıyor. Yumurtadan çıktıktan sonra ilkbaharda meralarda otlatılan ve ekim ayından sonra da besiye alınarak irileşmesi adına yalnızca arpa ile beslenen kazlar kar yağışından sonra kesilmeye başlanıyor.

Kesilen kazlar sıcak suya bırakılıp tüyleri yolunuyor ve sonra da tuzlanarak güneşte kurutulup kazların eti satışa çıkarılıyor. Kars’ta ünlü olduğu kadar Türkiye’nin birçok yerinde bilinmese de bu lezzet büyük şehirlerde aranıyor. Ankara’da Kaz eti yemek isteyenler; Ankara’da kaz eti nerede yenir ve nerede satılır sorusunu soruyor. İşte Ankara’da bulabileceğiniz kaz eti ile yemeği.

Kaz Eti İle Yapılan Yemekler

Kaz eti pişirme haşlama ile fırında kızartma şeklinde yapılmaktadır. Tencerede kaz haşlama için alınan ya da kesilen kaz iyice yıkanıp kanat ile but bölgelerinden kesilmektedir. Kesilen kazların iç ile dış kesimleri kalın tuzlarla tuzlanıp 2 gün boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakılmalıdır. Yapılan bu işlem kaz etinin lezzetlenmesini sağlamaktadır.

Kaz bekledikten sonra tuzlarından arındırılmak için yıkanmalı ve büyük tencereye alınarak üstleri kapatılana kadar su eklenip kısık ateşte etler pişirilmelidir. Fırında kaz yapmak isteyenler için de kaz tuzlanıp buzdolabı ya da hava alan bir yerde 2 gün dinlenmeye bırakılmalıdır. 2 gün sonra kaz eti silinerek tuzlarından arındırılır ve oda sıcaklığında bekletilir. Fırın 160 dereceye ısıtılır, kaz iğne ya da benzeri sivri uçlu bir şey ile delinir.

Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve çeşitli baharatlar eklenip derin kızartma tavasına alınmalı ve yaklaşık olarak bir saat fırında pişirilecektir. Kaz ters yüz edilerek 1 saat daha pişirilecektir. Yaklaşık olarak 2 saat pişirildikten sonra fırın ısısı 135 dereceye düşürülür ve 30-45 dakika daha fırında bırakılır. Kaz eti yumuşamış olur ve fırından sonra servise hazır hale gelir.

Ankara’da Kaz Eti Satılan Yerler

Büyük şehirlerde kaz eti yemek ve satışını yapan yer bulmak zordur. Ankara’da aşağıdaki adreslerde kaz bulabilmek mümkündür.

Ankara Kaz Eti Satışı

Adres: Yukarı İmrahor Mahallesi 752 Sok:54/a Mamak Ankara 06980 Ankara

Ankara Kaz eti

Adres: Emek, Bişkek Cd. No: 60, 06420 Çankaya/Ankara

Telefon: 0531 366 91 18

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36