Ankara'da Hangi Üniversiteler Var? Ankara'da Kaç Üniversite Var?

2020-2021 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte Ankara'da kaç adet üniversite olduğu, bu üniversitelerden hangisinin vakıf hangisinin devlet üniversitesi olduğu ve eğitim kalitelerinin nasıl olduğu şeklinde sorular merak edilmeye başlıyor.

Ankara 23.04.2021, 18:30 İrem Durak
Ankara'da Hangi Üniversiteler Var? Ankara'da Kaç Üniversite Var?

Ankara'da Hangi Üniversiteler Var? Ankara'da Kaç Üniversite Var?

2020-2021 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte Ankara'da kaç adet üniversite olduğu, bu üniversitelerden hangisinin vakıf hangisinin devlet üniversitesi olduğu ve eğitim kalitelerinin nasıl olduğu şeklinde sorular merak edilmeye başlıyor. Peki Ankara'da hangi üniversiteler var? Ankara'da kaç üniversite var?

Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri olan üniversite için sık sık tercih edilen illerden biri olmaya devam etmekte. Öğrenciler Ankara'nın seçili olan şehirlerden biri olan Ankara'nın başkent olması, ulaşım kolaylıkları ile üniversitelerinin eğitim düzeyleri öğrencileri cezbetmeye devam etmekte. Tercih sırasında her vakit değerlendirilen illerden biri olan Ankara'daki üniversiteler merak konusu oluyor. Ankara'da toplamda 19 tane üniversite yer alıyor. Bu üniversitelerin bir kısmı devlet üniversitesi ile diğer bir kısmı da vakıf üniversitesi olmaktadır.

Ankara'daki Devlet Üniversiteleri Hangileridir?

Üniversite eğitimi için en fazla tercih edilen şehirlerden biri olan Ankara'da çok fazla sayıda devlet üniversitesi yer alıyor. Ankara'da yer alan devlet üniversiteleri şu şekilde:

· Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

· Orta Doğu Teknik Üniversitesi

· Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi

· Hacettepe Üniversitesi

· Ankara Üniversitesi

· Gazi Üniversitesi

· Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Ankara'daki Vakıf Üniversiteleri Hangileridir?

Ankara'da yer alan devlet üniversiteleri ile birlikte vakıf aracılığı ile kurulu olan birçok özel üniversite de yer almaktadır. Senelik ödemesi bulunan vakıf üniversitelerinin burs seçenekleri de yer almaktadır. Ankara'daki vakıf üniversiteleri şunlardır:

· Ankara Medipol Üniversitesi

· Çankaya Üniversitesi

· Atılım Üniversitesi

· TED Üniversitesi

· Başkent Üniversitesi

· Yüksek İhtisas Üniversitesi

· Ostim Teknik Üniversitesi

· İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

· Türk Hava Kurumu Üniversitesi

· Lokman Hekim Üniversitesi

· TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

· Ufuk Üniversitesi

Ankara’da niçin bu kadar çok üniversite bulunuyor?

Ankara konumu gereğince birçok şehirle komşu olarak yer alıyor. Ulaşım ağları da oldukça gelişmiş olan Ankara bu nedenlerle üniversite için yoğun olarak tercih edilmektedir. Ankara'daki birçok üniversitenin köklü bir geçmişi ve sağlam bir akademik kadrosunun olması eğitim kalitesini artıran bir noktada duruyor. Eğitim kalitesi yüksek üniversiteleri bünyesinde bulunduran Ankara bu nedenle de üniversite için tercih edilen şehirlerden biri olmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35