Ankara'da Doğa Yürüyüşü Yapılacak Yerler

Doğa yürüyüşü yaparak keyifli zaman geçirmek ister misiniz? İşte Ankara'da doğa yürüyüşü yapılacak yerler listesi.

Ankara 09.08.2020, 11:17 09.08.2020, 11:27
Ankara'da Doğa Yürüyüşü Yapılacak Yerler

Doğa yürüyüşü, doğada belirlenen bir yolun planlanan saatler arasında tempolu sportif bir şekilde yürümeye verilen isimdir. Son zamanlarda oldukça popüler olan bu sporun faydası saymakla bitmemektedir. Ankara gibi kalabalık şehirlerde hafta sonu yapılabilecek etkinliklerden en sağlıklısı olan doğa yürüyüşü eşsiz manzaralar da sunarak görsel şölen de takdim etmektedir. Yolu belirlemeden önce parkur ya da günlük ilerleyiş rotaları belirlenebilmektedir. Bu kişilerin tamamen ne istediğine bağlıdır. Ankara merkezde doğa yürüyüşü yapacak alanlar bulunmamasına karşın merkeze 30 ile 40 km kadar uzak alanlarda yürüyüş yapılacak alanlar mevcuttur.

1. Işık Dağı Karagöl Jeositi

Kızılcahamam’a 35 km mesafede olan Işık Dağı Karagöl Jeositi şehir merkezine 112 km gibi bir mesafede yer alıyor. Hafta sonu hem doğa yürüyüşü hem de çadır keyfi yapmak isteyenler için mutlak bir yer olarak görülüyor. ücretsiz kamp alanı olarak biliniyor. Ancak büfe, tuvalet ve elektrik gibi ihtiyaçlar karşılanmadığından mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.

2. Şahinler Tabiat Parkı

Kızılcahamam ilçesinin sınırlarında yer alan ve 30 km mesafede olan Şahinler Tabiat Parkı keyifli kamp etkinliği sunuyor. Özel bir işletme olduğu için belirli bir ücret ödemesi gerçekleştiriliyor ve tuvalet, piknik masaları ve elektrik gibi imkanlar yer alıyor.

3. Soğuksu Milli Parkı

Doğa sporları ve kamp yapmak isteyenlerin uğrak alanı olan Soğuksu Milli Parkı müthiş çam görüntüleriyle gelenlere görsel şölen sunuyor. Şehir merkezine ise yalnızca 80 km mesafede olan bu yer kamp yapmak isteyenlerin adeta akınına uğruyor. Yalnız buraya kamp yapmadan önce mutlaka izin alınması gerekiyor.

4. Çamkoru Tabiat Parkı

Burada da kamp yapmadan önce izin almak şart. Manzarası ise insana tüm resmi işlemleri unutturacak kadar güzel. Ankara’ya 110 km uzaklıkta yer alan bu kamp alanında karaçam ve sarıçam ormanları yer alıyor. Çamkoru göleti ise müthiş zaman geçirilmesini sağlıyor.

5. Aluçdağı Milli Parkı

Doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin sürekli olarak tercih ettiği ve 17 farklı parkurun yer aldığı bir yer burası. Piknik alanı ve kamp yeri de bulunurken büfe, tuvalet, içme suyu ve benzeri ihtiyaçlar da karşılanabiliyor.

6. Sorgun Göleti Tabiat Parkı

Manzara, yürüyüş parkuru, temiz hava ne ararsanız var dedirten cinsten bir yer burası. Başkente olan mesafesi ise 105 km.

7. Eğriova Göleti

Yenice Ormanları’nda kamp yapma imkanı sunan bu yer Ankara merkeze 140 km gibi bir mesafede yer alıyor. Özellikle baharda keyif veren manzarası ile doğa kampı ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerce adeta nimet olarak görülüyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36