Ankara Antika Pazarı Nerede? Ankara Antika Pazarına Nasıl Gidilir?

Ankara 05.09.2020, 13:10
Ankara Antika Pazarı Nerede? Ankara Antika Pazarına Nasıl Gidilir?

Her ay ilk Pazar antika meraklılarıyla koleksiyonerler buluşmakta ve Ankara’da bulunan Ayrancı Antika Pazarı’na gelmektedir. Pazarda akla gelebilecek her eşyayı bulmak mümkündür. Fotoğraf makinelerinden saatlere, antika takılardan kasetlere, çanak çömlekten çizgi romanlara kadar birçok şey bulunmaktadır.

Burada buluşmaya gelen herkes tanıdık simalar gördüğünü belirtiyor. Bazıları kafalarında belirledikleri ürünleri alıp çıkarken bazıları da pazarı didik didik ediyor. Birçok insan da benzer ürünlerin en eskisini ve özgün olanını tüm gün arıyor. Bir de plaklar var. Plak sevdalılarını duymayan yoktur ve onlar için alınabilecek en nadide hediyedir.

Antika Pazarı’nda Neler Bulunur?

Antika Pazarları eski ve koleksiyonlara ait olan şeyleri satanlarla dolu. Birçok plak, fotoğraf makinesi, saatler, çizgi romanlar, tabak, tespih, oyuncak ve akla gelebilecek daha birçok şeye burada yer verilir. Ankara’daki Antika Pazarı da Ayrancı ve Çayyolu’nda bulunur.

  • Ayrancı Pazarı
  • Adres: Güvenevler, 06540 Çankaya/Ankara
  • Çayyolu Antika Pazarı
  • Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 06810 Çankaya/Ankara

Antika Pazarı’na Neden Gidilmelidir?

Öncelikle tarihi anları ve kültürel değerleri seven kişilerin mutlaka ömürlerinde bir kez de olsa Antika Pazarlarını gezmesi gerekiyor. O sohbeti, eşyaların renkliliğini ve yaşanmışlıklarını görmek, hissetmek. Antikayı ve eski eşyaları gören ve antika düşkünü olan herkes çok eski bir eşyaya baktığında aklından şu soruyu geçirir: “Acaba bu eşya nelere tanık oldu, neler gördü, neler geçirdi?”. Ardından şöyle devam eder: “Keşke dili olsa da konuşsa!”.

Ancak ne yazık ki eşyayı konuşturabilmek ya da tanık olduğu şeyleri öğrenmek mümkün değildir. Pazar sohbetini hissetmek, plaklar, kitaplar ve saatler arasında kaybolmak; saatlerce pazarın sesini dinlemek ya da çok istediği bir eşyanın aynısını veya benzerini Pazar boyu aramak. Bunlar yalnızca gerçek antika severlerin bileceği şeylerdir. Sohbeti, sıcak bir çayı ve meraklı gözleri pazarda görebilmek eskisi kadar mümkün olmasa da antika bir eşyanın hissini başka bir eşyanın vermesi mümkün değildir.

Antika tozlandıkça değerlenmekte ve kendi yerini sağlamlaştırmaktadır. Koleksiyonlar, tarihe ışık tutan kitaplar ya da birçok çocuğun gözdesi olmuş şimdiden terk edilmiş oyuncaklar. Antika severler için müthiş ilgi çekici olsa da orada daha tanımlanamayacak müthiş farklılıkta eşyalar da mevcut olabiliyor. Bu yüzden hayatta bir kere de olsa o Pazar havasını solumak insana çok iyi geliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14