Ankara Adliyesi Nerede? Ankara Adliyesine Nasıl Gidilir?

Ankara Batı Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı kimdir? Ankara Ağır Ceza Mahkemeleri nerede? Nöbetçi mahkeme ne zaman olur? Sincan Adliyesi Başsavcısı kimdir? Ankara Batı Adliyesinde hangi mahkemeler var? Ankara'da aile mahkemesi nerede var? Ankara Boşanma davası hangi adliyede açılır? Ankara Batı Adliyesi hangi ilçede? Ankara 1 icra hukuk mahkemesi nerede? Sincan hangi adliyeye bağlı? Ankara Balgat adliyesine nasıl gidilir?

Ankara 02.11.2020, 10:19
Ankara Adliyesi Nerede? Ankara Adliyesine Nasıl Gidilir?

En hareketli olan ve Ankara’da adliye ve hukuku en iyi şekilde dağıtmaya çalışan Ankara Adliye Sarayı, Ankara’nın Sıhhiye semtinde bulunmaktadır. Sıhhiye Ankara’nın en eski semtlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Sıhhiye ve dahi Ulus, Ankara’nın ilk şehir merkezleri olarak bilinmektedir.

Ankara Adliye Sarayı, Türkiye’nin en eski adliyelerinden bir tanesi olarak ta bilinir ve bir günde binlerce mahkemeler gerçekleşmektedir. Ankara Adliyesi’ne farklı yollar kullanarak gidebilirsiniz. Aracınız varsa, adliye sarayının arka taraflarında bulunan alanlara park edebilirsiniz. Ankara’nın merkezi Kızılay’dan gitmek çok kolaydır, yürüyerek te gidebilirsiniz.

Ankara Adliye Sarayı

Ankara’nın gerektiğinde ve dahi diğer şehirler için de adalet ve hukuk dağıtmaya çalışan, suçlulara gerektiği cezaları vermeye çalışan, suçsuzları korumaya ve kollamaya çalışan en önemli yerlerden bir tanesidir Ankara Adliye Sarayı. Ankara Adliyesi’ni hiçbir zaman boş bulamazsınız. Bütün odaları ve mahkeme salonları mutlaka doludur.

Sıhhiye, Ankara’nın Eski Merkezi

Sıhhiye Ankara’nın en eski semtlerinden bir tanesidir. En eskisi ilk başta da belirttiğimiz üzere Ulus’tur. Hatta Atatürk’ün heykelinden sebep Türkiye’deki herkes Ulus’u çok iyi tanımaktadır. Sıhhiye hem Ankara Adliye Sarayı ile hem de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Fakültesi ile meşhur olan bir yerdir. Bunun yanı sıra Ankara Adliyesi’nin arka tarafında Cermodern adında sergi alanı bulunmaktadır.

Peki Ankara Adliyesi Ne Zaman Kuruldu?

Ankara Adliyesi, Cumhuriyetin ilk adliye binası olarak, Ulus’taki Anafartalar Caddesi’nde bulunan 3 katlı bir bina olarak tasarlandı. İlk adliye binası 1925-1926 yılları arasında Tahsin Bey tarafından tasarlanmıştır. Şuan her ne kadar merkezi adliye sarayı Sıhhiye’de olsa bile, bu bina hala Adalet Bakanlığı’nın bir ek hizmet binası olarak bulunmaktadır. Ankara Adliye Sarayı birçok anlamda özel ve önemli bir binadır.

Ankara Adliye Sarayı Ne Zaman Açıldı?

1978 yılında Ankara Adliye Sarayı’nın yapımı başlandı. 1989 yılının Ekim ayında ise hizmete açıldı. Adliye sarayı ilk hizmete açıldığında tam 173 tane duruşma salonu bulunuyordu. Bunun yanı sıra 450 kişilik bir konferans salonu, 1350 kişinin yemek yiyebileceği bir restoran ve 118 tane tuvaleti bulunuyordu.

Artık ülkeye adalet dağıtmaya hazırdı. Zamanla elbette daha da gelişti ve şuan daha fazla sayıda duruşma yapabilecek ve daha fazla çalışan hakim, savcı ve avukat ağırlayabilecekhale gelmiştir.

Ankara Adliye Sarayı birçok duruşmalara yer vermiş, birçok suçluya ceza verip suçsuzu kurtarmıştır. Günlük hizmet sayısı gerçekten sayılmayacak kadar çoktur. Pandemi döneminde ise duruşmaların aksamaması için online duruşmalarda başlamıştır.

Bu şekilde ne kadar pandemi olsa bile, Ankara Adalet Sarayı, adalet ve hukuk dağıtmaya devam etmektedir. Bu çok önemli, çünkü ülkemiz için ve sadece ülkemiz için değil, dünya için adalet çok önemlidir. Adaletin hiçbir zaman şaşmaması dileğiyle ve her ne kadar işe yarar bir yer olsa bile, Ankara Adalet Sarayı’na hiçbir zaman gitmemeniz dileğiyle.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08