295 kişiyi felaketten çekip kurtardılar

Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinden ötürü 12 Ağustos sabahı bölgeye giderek destek veren Ankara İtfaiyesi, 295 kişiyi kurtarmayı başardı.

Ankara 17.08.2021, 15:31 İrem Durak
295 kişiyi felaketten çekip kurtardılar

295 kişiyi felaketten çekip kurtardılar

Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinden ötürü 12 Ağustos sabahı bölgeye giderek destek veren Ankara İtfaiyesi, 295 kişiyi kurtarmayı başardı. Arama çalışmalarına katılan ekip, 108 çeşitli noktada su tahliyesi de gerçekleştirdi.

Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde vatandaşın yardımına koşan Ankara İtfaiyesi, 295 kişiyi kurtararak güvenli bölgeye sevk etmeyi başardı. 12 Ağustos sabahı bölgeye intikal eden ekipler, çalışmalarını bitirerek Ankara’ya dönüş yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, sel bölgesinde yaşanan 4 günlük arama-kurtarma faaliyetlerini şöyle anlattı:

Emir geldikten sonra hemen toplandık

“11 Ağustos’ta Kastamonu, Sinop, Bartın şehirlerimizde yoğun yağış ve sel olması sebebiyle ABB İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak akşam saat 21.00 dolaylarında merkez karargâh yerleşkemizde toplanmamız için emir geldi. Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekipleri olarak saat 21.30’da karargâhta toplanıp ivedilikle hazırlıklarımıza başladık. Saat 22.30’da tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş’ın talimatlarını beklemeye başladık. Gelen emirle birlikte gece saat 02.00’de Kastamonu Bozkurt ilçesi afet bölgesine intikalimiz başladı. Sabah saat 08.00 itibarıyla afet bölgesine ulaştık.

GÜVENLİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİLER

AFAD koordinasyon merkezi ile gerekli görüşmeler yapılarak çalışma alanlarımız belirlendi ve ivedilikle arama kurtarma faaliyetlerine başlandı. Bozkurt Dumlupınar Caddesi İlçe Emniyet Müdürlüğü önü ve karşısında 250’nin üzerinde vatandaşımız kurtarılarak güvenli bölgeye sevki sağlandı. Yine Bozkurt ilçesi Dumlupınar Caddesi Orman İşletme Şefliği önünde 45 vatandaşımız kurtarılarak güvenli bölgeye sevki sağlandı. Ertesi gün yine aynı bölgede Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekipleri’nci 6 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılıp UMKE ekiplerine sevki sağlandı.

SU TAHLİYESİ DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aynı gün AFAD, PAK, JAK ekipleri ile yapılan arama tarama işlemlerinde 9 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılıp UMKE ekiplerine sevki sağlandı. Bozkurt ve Abana ilçelerinde toplamda 108 farklı noktada motopomp ve dalgıç pompaları ile su tahliyesi yapıldı. 15 Ağustos itibarıyla AFAD koordinasyon merkezi ile yapılan görüşmeler neticesinde akşam saat 20.00’de çıkış ve Ankara’ya dönüş yapıldı.”

295 kişiyi kurtardılar

Ankara İtfaiyesi ekipleri, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde bir binanın bodrum katında mahsur kalan horozu da kurtardı. AA

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12