Ankara AKM millet bahçesi nerede, nasıl gidilir? AKM millet bahçesi ne zaman açıldı ve nerede?

Konferans salonu, kültür merkezi, millet kıraathanesi ve bir çok geniş yeşil alanlar  yer alacağı  Ankara AKM Millet Bahçesi'nin, 28 Ekim tarihinde  açılmış oldu. Öncesinde binlerce kişi millet bahçesi hakkında ayrıntıları merak ederek araştırmaya devam ediyor. “AKM millet bahçesi açılışı ne zaman yapıldı, nerede ve millet bahçine nasıl gidilir?” biçimindeki sorular sosyal medya da ve bir çok platform da sorulmaya  başladı. Ankara’nın kalbinde kurulmuş olan  bahçenin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşmiş oldu. Peki, AKM millet bahçesi nerededir, açılışı ne zaman yapıldı ? İşte aradığınız bütün ayrıntılar...

Altındağ 07.11.2021, 00:54 Mehmet Kurt
Ankara AKM millet bahçesi nerede, nasıl gidilir? AKM millet bahçesi ne zaman açıldı ve nerede?

    AKM millet bahçesi açılışı yapıldı. Pek çok Ankaralı bu Ankara millet bahçesi nerede ve nasıl gidilir merak ediyor. Geniş yeşil alanların yer alacağı ve kültür merkezi gibi çoğu salonu da içerisinde barındıran bahçenin açılışı 28 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşmiş oldu. Hal böyleyken Başkentliler "AKM millet bahçesi açılışı ne zaman, nerede?" sorularına cevap aramaya başladı. Öte yandan konuy ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da açıklama yapmış ve vatandaşları açılışa davet etmişti. Peki, Ankara AKM millet bahçesi nerede, nasıl gidilir? İşte ayrıntılar...

AKM Millet Bahçesi, Başkentlilerın yeşille buluştuğu nefes ve aktivite alanı olacak

AKM MİLLET BAHÇESİ'NİN ÖZELLİKLERİ

AKM Millet Bahçesi'nin 601 bin 700 metrekaresi yeşil ve açık alanlardan, 35 bin 700 metrekaresi ise kapalı alanlardan oluşacak. Böylece, Millet Bahçesi'nin aşağı yukarı yüzde 95'i yeşil ve açık alanlarla donatılacak.

Millet Bahçesi'ne 58 türden oluşan 8 bin 800 ağaç bulunuyor, 63 türden oluşan 190 bin 276 çeşit çalı, 6 türden yaklaşık 5 bin 328 su bitkisi, 20 türden 1480 çiçeğin dikildiği belirtiliyor.

Bu büyük tesisler de bir çok etkinlik alanı mevcut. Sanat atölyeleri, sağlık merkezlerinin de bulunacağı Millet Bahçesi'nde, kurulacak "Zipcoaster"da da bir çok keyifli ana tanıklık edebileceksiniz.

Vatandaşlar, millet bahçesini 2,7 kilometrelik hat üzerinde hizmet veren nostaljik tramvay ile de gezebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un da katılımı ile 14 Ekim'de millet bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, başkentililerin yeni bir sosyal yaşam alanı AKM Millet Bahçesi'nin açılışının, 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle yapıldığı biliniyor.

AKM Millet Bahçesi, Başkentlilerin yeşille buluştuğu nefes ve aktivite alanı olacak, ve bir çok Ankaralı için nefes alanı olacak.

AKM MİLLET BAHÇESİ NEREDE?

AKM Millet Bahçesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Ankaralılarin ihtiyaç duyacağı bir çok sosyal donatıların bulunduğu millet bahçesinin 601 bin 700 metrekaresi yeşil ve açık alanlardan oluşuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet kıraathanesi, konferans salonu, kültür merkezi, geniş yeşil alanların yer alacağı Ankara AKM Millet Bahçesi'nin, 28 Ekim'de gerçekleşti

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08