Eşit Hizmetimiz Var

Yenimahalle’de eski bir cami ve cemevini yıktırarak yerlerine yenilerini inşa edeceklerini söyleyen Başkan Fethi Yaşar, “Yenimahalle’de göreve gelmiş olduğum günden bu yana ayrımız gayrımız bulunmuyor, herkese eşit hizmet var” şeklinde konuştu.

Yenimahalle 04.08.2021, 14:10 İrem Durak
Eşit Hizmetimiz Var

Eşit Hizmetimiz Var

Yenimahalle’de eski bir cami ve cemevini yıktırarak yerlerine yenilerini inşa edeceklerini söyleyen Başkan Fethi Yaşar, “Yenimahalle’de göreve gelmiş olduğum günden bu yana ayrımız gayrımız bulunmuyor, herkese eşit hizmet var” şeklinde konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macun Mahallesi’ndeki Hacı Ziya Yaman Macunköy Merkez Camii ile Batıkent’teki Pir Sultan Abdal Cemevi’ni yıktırarak tekrardan inşa edeceklerini belirtti. Yenimahalle’de her vatandaşa eşit hizmet sunmuş olduklarını, hem cami hem de cemevi ihalelerini beraber gerçekleştirerek örnek olmak istediklerini söyleyen Başkan Yaşar, 6 Ağustos’taki ihale öncesinde her iki projenin detaylarını şu şekilde anlattı:

PROJEYİ ALEVİ BİLGİNLERİYLE HAZIRLADIK

“Batıkent’te yer alan Pir Sultan Abdal Cemevi, Ankara’da yaşayan alevi vatandaşlarımızın yüzde 80’inin cenazesinin kaldırılmış olduğu yer. Burayı derme çatma yapmışlardı, şimdi yenileyerek çok güzel bir tesis haline getireceğiz. Projeyi alevi bilginleriyle beraber hazırladık. Tamamını yıkacağız. Hem rahat ibadet yapılabilecek hem kültür tesisi olarak kullanılabilecek hem de cenazeler rahat kaldırılabilecek.

TOKİ, ‘YAPACAĞIZ’ DEMİŞTİ AMA YAPILMADI

Macun Mahallesi’nde daha önce hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm sırasında oradaki eski cami için TOKİ, ‘Biz yenisini yapacağız’ demişti, ama yapılmadı. Şimdi orayı yıkıyoruz, güzel bir cami ve taziye evi yapıyoruz. Altında ise Kur’an kursu olacak. Vatandaşlarımız ibadetlerini, taziye yemeklerini düzenli ve güzel bir mekânda yapabilecek. Hem cami hem cemevi için 6 Ağustos’ta ihaleye çıkıyoruz.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM

Yenimahalle’de göreve geldiğim günden bu yana ayrımız gayrımız yok, herkese eşit hizmet var. Hem bir cemevinin hem bir caminin aynı anda ihalesini yapıyoruz. Bunun Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Daha önce Serçeşme Cemevi’ni Batıkent’te yaptık, Hacıbektaş Vakfı’na verdik. Camii de yaptık. Camilere bütçemizden ciddi para harcıyoruz. Halısı, temizliği, fayansı, tuvaletleri, çevre düzenlemesi. Ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bizim dinimizin temelinde temizlik vardır. Mümin temiz bir secdeye alnını koymalı. Biz de vatandaşlarımız için bunu yapıyoruz.”

İNSANLAR YAŞAMAK İÇİN ÖNCE YENİMAHALLE’Yİ TERCİH EDİYOR

Yenimahalle’de komşuluk ve arkadaşlıkların güçlü olduğunu, bunu daha da pekiştirmek için tesisler yaptıklarını anlatan Başkan Fethi Yaşar, “Bu ülkenin sorunlarını çözeceksek bunun yolu önce bütünleşmekten, ülkeyi sevmekten geçiyor. Herkesin ırkı, mezhebi, inancı, yaşamı kendine göre saygıdeğerdir. Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi de eşit yurttaşlıktır. Yerel ve genel yönetim olarak biz herkesin vergisini alıyorsak herkese eşit davranmak zorundayız. Eşit davrandığımız zaman insanların devlete olan güveni, saygısı artar. Devlet varsa hepimiz varız. Devleti güçlü kılarak, ‘hepimizin devleti’ diyerek yerel ve genel yöneticiler aynı gözle insanlara baktıkları zaman ekonomik, siyasal, sosyal sorunlar çözülür. Ben Yenimahalle’de bunu yapmaya çalışıyorum. Yenimahalle’de bugün birlik ve beraberlik var. Komşuluk, arkadaşlık ilişkileri güçlü. Bunu daha da pekiştirmek için Yenimahalle’de yeni tesisler yapıyoruz. İnsanlar bu yüzden yaşamak için önce Yenimahalle’yi tercih ediyor. Şubat ayında açıklanan nüfus verilerine göre nüfusu en çok artan ikinci ilçeyiz bu da bunu gösteriyor” diye konuştu

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01