Kyk Gençkart Ne Kadar Sürede Gelir?

Okul döneminin başlaması ile birlikte binlerce öğrenci KYK burs ve kredi başvurusunda bulunmuştu. Üzerinde bir ay kadar süre geçen burs başvurularının sonuçları dün itibari ile açıklandı. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için yapılan burs başvurularının sonuçları açıklandı.

Ekonomi 11.07.2024, 20:20 31.08.2024, 02:34 Mehmet Kurt
Kyk Gençkart Ne Kadar Sürede Gelir?

BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Her sene binlerce öğrencinin başvurduğu KYK burs ve kredi başvuru sonuçları dün itibari ile açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan ve öğrencileri maddi açıdan desteklemek amacı ile ödenen burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Burs ve kredi sonuçlarını öğrenmek isteyen kişiler sonuç.gsb.gov.tr sitesini ziyaret ederek başvuru sonuçlarına rahat ve kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Peki 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için sağlanan burs miktarı bu sene ne kadar olacak?

KYK BURS MİKTARİ BU SENE NE KADAR OLACAK? DEĞİŞECEK Mİ?

2024 yılında alınan burs ve kredi ödemeleri lisans öğrencileri için aylık 2000 lira iken yüksek lisans öğrencileri için bu tutar 4000 lira ve doktora öğrencileri için de 6000 liraydı. Peki bu durum 2025 senesi için değişecek mi? Burs fiyatları ne kadar olacak?

2025 Yılında uygulanan tutarların ocak ayında belli bir değişikliğe gideceği açıklansa da bu tutarın ne kadar değişim göstereceği henüz belli değil. Belli bir taahhütname imzalanması gerekiyor. Bu taahhütnamenin imzalanması için ise son gün 11 Aralık olarak belirlendi.

TAAHHÜTNAME ONAYLAMASI İÇİN SON GÜN 11 ARALIK

2024 Yılı için burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrencilerin en geç 11 aralık Cuma günü saat 23:59’a kadar e-devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyarak imza atmaları gerekiyor. Taahhütname onaylamaları ise 2-Devlet mobil uygulaması üzerinden ne yazık ki yapılamıyor. Peki ödemeler ne zaman gerçekleşecek?

BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Taahhütname onayını gerçekleştiren öğrencilerin Ekim 2020 tarihinden itibaren ödemelerini alabileceği açıklandı. KYK burs ücretlerinin ne zaman yatırılacağı ile ilgili açıklama geldi. Uzun zamandır dört gözle sonuçları bekleyen öğrenciler şimdi ise burslarının yatacağı günü bekliyor. KYK burs ödemeleri ise her yıl olduğu gibi bu yılda TC kimlik numarasının hanelerine göre yapılıyor. TC kimlik numarasının sonu 0 olan kişiler burslarını 6 Aralık’ta alırken, 2 olanlar 7 Aralık’ta ve 4 olanlar 8 Aralık’ta alacak. 6 olan kişiler 9 Aralık’ta burslarına erişirken 8 olanlar ise 10 Aralık’ta burslarını alabilecek. Peki KYK burs kartları öğrencilere ne zaman ulaştırılacak?

KYK BURS KARTI NE ZAMAN VERİLECEK?

KYK burs ve kredi ödemeleri her sene olduğu gibi bu senede Ziraat bankası genç kart üzerinden gerçekleştirilecek. Büyük bir heyecanla burs/kredi kartlarını bekleyen öğrencilerin kafasındaki tek soru ise kartların ne zaman ulaştırılacağı. Kart sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız bu işlemi TC kimlik numarası ile yapılmaktadır.

Ziraat Bankası genç bank kartlarınızın şifrelerine ulaşabilmek istiyorsanız internet şubeleri dahil olmak üzere ATM’lerden veya 08502200000 numaralı telefondan yapabilirisiniz. KYK burs ve kredi hesapları taahhütname onayından sonra yapılacaktır.

Yorumlar (0)