Whatsapp mesajlarımızı Facebook okuyor mu?

New York merkezli ProPublica tarafından yayımlanmış olan yeni bir rapora göre Facebook çalışanlarının tüm WhatsApp konuşmalarını okuyabildiğini iddia etti.

Teknoloji 09.09.2021, 14:27 İrem Durak
Whatsapp mesajlarımızı Facebook okuyor mu?

Whatsapp mesajlarımızı Facebook okuyor mu?

New York merkezli ProPublica tarafından yayımlanmış olan yeni bir rapora göre Facebook çalışanlarının tüm WhatsApp konuşmalarını okuyabildiğini iddia etti. Rapora göre, Facebook bünyesinden 1000 kişi yalnızca bu mesajları okuması için işe alınmakta...

New York merkezli araştırma kuruluşu ProPublica tarafından yayımlanmış olan yeni bir rapor, Facebook çalışanlarının WhatsApp mesajlarını okuyabildiklerini ve sesleri dinleyebildiğini belirledi.

Rapora göre, Austin, Dublin ve Singapur’da milyonlarca kullanıcının iletilerini incelemek adına 1000’den işçi çalıştırıldığı iddia edildi.

Raporda, ”WhatsApp’ta sohbet başlarken kullanıcıların cihaz ekranına bir bildirim gönderiliyor. Bu sohbetin dışında hiç kimse ve WhatsApp bile mesajlarınızı okuyamamakta ve dinleyememektedir.” İfadeleri doğru değil. WhatsApp’ın Dublin, Austin, Singapur ve Teksas’ta milyonlarca kullanıcı tarafından oluşturulmuş olan içeriği araştıran 1000’den fazla sözleşmeli çalışanı bulunuyor” denildi.

Facebook’un Yapay Zekası Destekte Bulunuyor

Raporda ayrıca işçilerin WhatsApp kullanıcıları tarafından işaretlenmiş olan mesajları kontrol etmek için Facebook’un özel olarak kullanmış olduğu yapay zekadan yararlandığı iddia edildi.

Uçtan uca şifreleme sistemi bulunan WhatsApp’ta mesajların, doğrudan mesajı gönderen ve mesajı alan kişi arasında olduğu garantisi bulunuyor. Fakat bu iddialara göre, bu durum söylendiği gibi olmamakta.

Zuckerberg Aksini İddia Etmişti

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 2018 senesinde gerçekleştirdiği açıklamada, WhatsApp kullanıcılarının herhangi bir mesajını görmediklerini söylemişti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da bu açıklamaya karşı gelerek, mesajların takip edebileceğini iddia etmişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04