WhatsApp, 15 Mayıs'tan Sonra Sözleşmeyi Kabul Etmeyenlere Ne Olacağını Açıkladı

Dünyanın en çok kullanılan ve hemen hemen herkes tarafından bilinen mesajlaşma servisi olan WhatsApp, güncellenmiş gizlilik ilkelerini 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren hâlâ kabul etmeyen kullanıcılara ne olacağını belirtti.

Teknoloji 08.05.2021, 16:00 İrem Durak
WhatsApp, 15 Mayıs'tan Sonra Sözleşmeyi Kabul Etmeyenlere Ne Olacağını Açıkladı

WhatsApp, 15 Mayıs'tan Sonra Sözleşmeyi Kabul Etmeyenlere Ne Olacağını Açıkladı

Dünyanın en çok kullanılan ve hemen hemen herkes tarafından bilinen mesajlaşma servisi olan WhatsApp, güncellenmiş gizlilik ilkelerini 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren hâlâ kabul etmeyen kullanıcılara ne olacağını belirtti. Şirket, hesapları silmeyeceklerini kesin bir dille belirtiyor olsa bile kullanıcılar üzerinde 'bezdirme' politikası uygulamayı sürdürecek gibi görünüyor.

Facebook bünyesi içerisinde hizmet veren popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, 15 Mayıs'tan sonra sözleşmeyi kabul etmeyenlere ne olacağını açıkladı. Whatsapp geçtiğimiz aylarda hizmet şartlarında değişikliğe gittiklerini belirttikten sonra tepkilerin hedefi haline gelmişti. Yeni gizlilik ilkelerini bu senenin başlarında duyurmaya başlayan şirket, kullanıcılara bu güncellenmiş olan ilkeleri kabul etmeleri adına bir bildirim yollamış ve 8 Şubat'a kadar süre vermişti.

Şartları kabul etmeyenlerin süre bittikten sonra uygulamayı kullanamayacağını belirten mesajlaşma servisi, gelen tepkilerden sonra bu süreyi 15 Mayıs 2021 tarihine kadar çekmişti. Şimdiyse şirket, bu tarihin ardından anlaşmayı kabul etmeyen kullanıcılara dair ne olacağını, ne gibi yaptırımlar geleceğini gösteren bir duyuru yayınladı.

WhatsApp, sözleşmeyi kabul etmeyenlere 'bezdirme' politikası uygulayacak:

WhatsApp, web sitesinden gerçekleştirmiş olduğu duyuruda kullanıcıların yeni gizlilik politikasını kabul etmeleri için son günün 15 Mayıs olduğunu söyledi. Fakat 15 Mayıs'ta anlık bir olay gerçekleşmeyecek ve kullanıcıların hesapları silinmeyecek; bunun yerine bu tarihten itibaren hâlâ sözleşmeyi kabul etmeyen kişilerin WhatsApp'ta yapabilecekleri yavaş yavaş sınırlı hale getirilecek.

Yapılan açıklamaya göre sözleşmeyi kabul etmeyen vatandaşlar, kabul edilmesi istenen bildirimi sürekli görmeye devam edecekler. Bir süreden sonra bu bildirim kalıcı hale gelecek ve kullanıcılar, ilk etapta sohbet listelerine erişim sağlayamayacaklar fakat yine de gelen telefon ve video aramalarını cevaplayabilecekler. Bunun haricinde bir mesajı okumak ya da cevaplamak veya cevapsız bir çağrıyı tekrar aramak için bildirimleri kullanabilecek

Birkaç hafta devam edecek sınırlı işlevsellikten sonra kullanıcılar, gelen aramaları ya da bildirimleri almamaya başlayacak ve WhatsApp, o kullanıcıya mesaj ile arama göndermeyi durduracak. Sonuç olarak kullanıcıların gerçekleştireceği iki seçenek kalacak: Birincisi WhatsApp'ı silerek yeni bir uygulamaya geçilmesi, ikincisi ise WhatsApp'ın gizlilik şartlarının kabul edilmesi.

WhatsApp'ın uygulayacağı bezdirme politikasının kullanıcılar üstünde işe yarayıp yaramayacağını ilerleyen zamanda hep beraber göreceğiz. Peki, sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Whatsapp geri adım atar mı? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11