WhatsApp, 15 Mayıs'tan Sonra Sözleşmeyi Kabul Etmeyenlere Ne Olacağını Açıkladı

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olarak bilinen WhatsApp, güncellenmekte olan gizlilik ilkelerini 15 Mayıs 2021 tarihinin ardından hâlâ kabul etmeyen kullanıcılara ne olacaklarını açıkladı.

Teknoloji 12.05.2021, 17:45 İrem Durak
WhatsApp, 15 Mayıs'tan Sonra Sözleşmeyi Kabul Etmeyenlere Ne Olacağını Açıkladı

WhatsApp, 15 Mayıs'tan Sonra Sözleşmeyi Kabul Etmeyenlere Ne Olacağını Açıkladı

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olarak bilinen WhatsApp, güncellenmekte olan gizlilik ilkelerini 15 Mayıs 2021 tarihinin ardından hâlâ kabul etmeyen kullanıcılara ne olacaklarını açıkladı. Şirket, hesapları silinmeyeceğinden kesin bir dil ile belirtiyor olsa da kullanıcılar üstünde 'bezdirme' politikası uygulayacak gibi görünmekte. WhatsApp, 15 Mayıs'tan sonra sözleşmeyi kabul etmeyenlere ne olacağını açıkladı.

Facebook bünyesi içerisinde hizmet vermekte olan popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, geçtiğimiz aylar içerisinde hizmet şartlarında değişikliğe gittiklerini açıklamasının ardından tepkilerin hedefi haline gelmişti. Yeni gizlilik ilkelerini bu senenin başlarında duyurmakta olan şirket, kullanıcılara bu güncellenen ilkeleri kabul etmeleri adına bir bildirim göndermiş ve 8 Şubat'a kadar süre vermişti.

Şartları kabul etmeyenlerin süre bittiği zaman uygulamayı kullanamayacağını söyleyen mesajlaşma servisi, gelen tepkilerden sonra bu süreyi 15 Mayıs 2021 tarihine kadar çekmişti. Şu anda ise şirket, bu tarihten itibaren anlaşmayı kabul etmeyen kullanıcılara ne olacağını, ne tür yaptırımlar uygulanacağını gösteren bir duyuru yayınladı.

WhatsApp, sözleşmeyi kabul etmeyenler için bir 'bezdirme' politikası güdecek:

WhatsApp, web sitesinden yayınlamış olduğu duyuruda kullanıcıların yeni gizlilik politikasını kabul etmeleri için son günün 15 Mayıs olduğunu tekrarları. Fakat 15 Mayıs'ta anlık bir olay gerçekleşmeyecek ve kullanıcıların hesaplarında silinme olmayacak; bunun yerine bu tarihten itibaren hâlâ sözleşmeyi kabul etmeyenler için WhatsApp'ta yapabilecekleri yavaş yavaş sınırlı hale getirecek.

Yapılan açıklamalara göre sözleşmeyi kabul etmeyenler, kabul edilmesi sürekli olarak istenen bildirimi görmeye devam edecek. Sonrasında da bu bildirim kalıcı olacak ve kullanıcılar, ilk etapta sohbet listelerine erişemeyecek fakat yine de gelen telefon ve video aramalarını yanıtlamayı sürdürecekler. Bunun haricinde bir mesajı okumak ya da cevaplamak cevapsız bir çağrıyı geri aramak için bildirimler yer alabilecek.

Birkaç hafta sürecek olan sınırlı işlevsellikten sonra kullanıcılar, gelen aramaları ya da bildirimleri almamaya başlayacak ve WhatsApp, o hesabın kullanıcısına mesaj ve arama göndermeyi durduracak. Sonuç olarak kullanıcıların artık gerçekleştirebileceği iki seçenek kalacak: Birincisi WhatsApp'ı silip yeni bir uygulamayı kullanmaya başlamak, ikincisi ise WhatsApp'ın gizlilik şartlarını kabul etmek.

WhatsApp'ın uygulayacağı bezdirme politikasının hesabı kullananlar üzerinde işe yarayıp yaramayacağını ilerleyen zamanlarda hep beraber göreceğiz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10