Senetle Telefon Nasıl Alınır? Senetle Telefon Satan Yerler Nerelerdir?

Elden taksitle cep telefonu satan yerler var mı? Teknosa senetle telefon satıyor mu? Arçelik senetle telefon satıyor mu?

Teknoloji 22.10.2020, 09:57
Senetle Telefon Nasıl Alınır? Senetle Telefon Satan Yerler Nerelerdir?

Cep telefonu ve birçok eşyaya taksit imkanı devletimiz tarafından durdurulmuştur. Fakat ekonomik koşullar nedeni ile de birçok kişi cep telefonunu direk peşin nakit rakamlar ile alamamaktadır. Mevcut piyasa koşullarında bu durum kişilerin farklı yöntemlere başvurmasına neden olmuştur.

Aynı zamanda satıcıların da satış rakamlar düşmüştür. Birçok satıcı ilgili kredi kartı taksitlendirmesini senet yolu ile yapmakla satış işlemini gerçekleştirir.

Bir bireyin senet ile telefon alabilmesi için, ilk olarak almak istediği marka modeli belirlenmesi gereklidir. Bir kişi eğer alacağı telefona karar vermiş ise bunu senet ile ya da ticari kredi kartı var ise onun ile ya da kredi kullanarak satın alabilir.

Ardından ise senet ile telefon satan bir satıcıya giderek, senet için gerekli evrakları tamamlaması şarttır. Her dukkan da her gelen şahsa senetle ürün satmayacaktır. Bu nedenle mutlaka kimlik aslı ve fotokopisi, yerleşim yeri belgesi hatta bir de kefil olması durumunda senet ile telefon alınma işlemi gerçekleştirilir. Senetlerin tahsilinde zorlanmamak adına satıcı firmalar bir takım önlemler almıştır.

Neden Senet İle Cep Telefonu Alınır?

Cep telefonu satışlarında senet ile satışın en büyük nedeni cep telefonundaki kredi kartına peşin fiyatına ya da vadeli fiyatına uygulanan taksit imkanlarının yasak olmasıdır. Günümüzde sadece ticari kredi kartlarına taksitle cep telefonu satışı yapılmaktadır. Birçok kişi bu nedenlerle senet ile cep telefonu alımı yapmaktadır.

Bu durum aynı zamanda satıcılar içinde ayrı bir risk oluşturur. Fakat kredi kartına taksitin yasaklanması nedeni ile birçok satışı senet ile cep telefonu satışı yapmak zorunda kalmıştır. Kişilerin yüksek rakamları tek seferde ödemelerinin mümkün olmaması nedeni ile bu sistem aslında satış yapılabilmesi için bir çözüm yoludur.

Taksitli Telefon Nasıl Alınır?

Cep telefonu rakamlarının yüksekliği ve kredi kartına taksit yapılmaması nedeni ile ortaya çıkan senet ile telefon satışı yanı sıra birçok firma da kredi kullandırımı ile telefon satışı yapmaktadır.

Telefon satıcıları kendi anlaşmalı oldukları bankalar ile otomatik kredi başvurusu evrakları bulundurur. Bu evraklar hemen mağaza içerisinde satın alacak kişinin bilgileri ile doldurulur. Bu aşamada ise ilgili cep telefon alıcısı bankanın müşterisi olmak zorunda değildir.

Satıcı firma görevlisi cep telefonu alan kişinin bilgilerini sisteme girer. Kişinin yüksek miktarda kredi ve kredi kartı borcu yok ise kredi kullandırım işlemi tamamlanır. Böylelikle cep telefonunu biraz faiz ödeyerek kredi kullanarak satın almış olur.

Cep telefonu ve diğer tüm beyaz eşya alımlarında kredi kullandıırmı ile satış mevcuttur. Ekonomik koşullar nedeni ile birçok kişi acil beyaz eşya değişimlerini bu şekilde rahatlıkla gerçekleştirebilir.

Senet İle Ticaret

Senet ile birçok malzeme, eşya almak geçmişten günümüzde ülkemizde yapılmakta idi. Fakat son 20 yıldır hayatımıza giren kredi kartları ve kredi kullanımları senet ile satışı ve alışı biraz azaltmıştır. Ancak bir ürünün ya da eşyanın kredi kartına teksit imkanı yok ise insanlar senet ile alış yapma yoluna başvururlar.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24