Samsung Telefonlarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Samsung ekran görüntüsü alma nasıl yapılır? Galaxy S20 FE, Why Galaxy, Galaxy Note20 | 20 Ultra, Galaxy Z Fold2, Galaxy Watch3, Galaxy Buds Live, Galaxy Tab S7 | S7, Galaxy A71 ve diğer tüm telefonlarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Teknoloji 08.10.2020, 10:09
Samsung Telefonlarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Ekran görüntüsü almak demek görüntüyü kopyalama işlemi de sayılabilir aslında böyle dememiz de mümkündür. Telefonunuz da herhangi bir site de güzel bir paylaşım ya da haber, fotoğraf gördünüz bunu da unutmamak ya da farklı birine göndermek için kaydetmek galerinize almak istiyorsunuz diyelim.

İşte bunun için ekran görüntüsü almanız gerekecektir. Ekran görüntüsü almak oldukça kolay ve basit bir işlemdir. Adeta görüntünün fotoğrafını çekmek, görüntüyü kopyalama işlemi gibidir. İngilizcesi; screen shot olan kelime Türkçe karşılık olarak ekran görüntüsü kelime karşılığına denk geldiği için böyle kullanılmaktadır. Alınan ekran görüntüleri direkt olarak galeriye kaydedilmekte olur.

BAZI UYGULAMALAR DA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMASI HALİNDE BİLDİRİM GİDER Mİ?

Günümüz de birçok farklı uygulama da ekran görüntüsü alındığı zaman karşı tarafa bildirim gidildiği düşünülse de bu düşünce ve bilgi oldukça yanlış bir bilgi olmakla birlikte gerçeği yansıtmamaktadır.

Whatsapp ve İnstagram ya da facebook ve yahut da twitter gibi sosyal medya uygulamalarında ekran görüntüsü alınma durumunda bildirim gitmemekte olup karşı tarafın bu olaydan herhangi bir bilgisi olmamaktadır.

Fakat snapchat sosyal medya uygulamasında ekran görüntüsü alındığı takdir de karşı tarafa hemen bir uyarı niteliğinde bildirim gitmekte oluyor. Ve bu giden bildirim sayesinde sizin ekran görüntüsü almış olduğunuzu öğreniyor. Bu yüzden eğer karşı tarafın ekran görüntüsü aldığınızı bilmemesini istiyor iseniz snapchatten ekran görüntüsü almamanız gerekmekte oluyor.

SAMSUNG MARKASINA SAHİP TELEFONLAR DA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ NASIL ALINIR?

Samsung telefonunuzun ilk olarak güç düğmesi yani telefonunuzun üst kısmında bulunan ve telefonunuzu açıp kapatmanıza yarayan düğmeye basıp ve bununla birlikte menü düğmesine yani samsung telefonunuzun da orta da bulunan ve genellikle de yuvarlak şekil de olan bu menü tuşuna aynı an da basmanız gerekmekte oluyor. Yine bununla birlikte her iki tuştan da daha doğrusu düğmeden de elinizi bir saniye kadar bekletip çekmemeniz gerekmektedir.

Eğer işlemi yapabildiyseniz ekran görüntüsünü aldığınız zaman bir fotoğraf çekim sesi duyacaksınız ve görüntünün alındığı ekran da çoğu zaman gözükecektir. Ve ekran görüntüsü alınacaktır.

Samsung Galaxy S8, S9, S10, Galaxy Note 9 gibi telefon modellerinde ana ekranda home tuşu yani menü tuşu olmadığı için bu modellerde ise ekran görüntüsü alabilmek için ses Kısma düğmesi ve güç düğmesine yine aynı anda basmanız gerekecektir. Ve böylelikle ekran görüntüsü almış olabilirsiniz.

SAMSUNG TELEFON MODELLERİNDE DÜĞMELERE BASMADAN NASIL EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALINIR?

Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için öncellikle ilk olarak bir elinizle telefonu tutarken diğer bir elinizle de avuç içiniz ile ekranın üzerinden geçmeniz gerekmektedir. Bu şekil de düğmeleri kullanmadan ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bu yöntem ile ekran görüntüsü almayı deneyip eğer yapamadıysanız telefonunuzun ayarlar bölümünden bu özelliği aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04